Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У СЕЛІ ЗАБОЛОТІВЦЯХ ПРОЩАЛИСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ РОМАНОМ ГЛАДІВИМ

Дата: 27.08.2024 16:09
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

    27 серпня серпня у селі Заболотівцях Жидачівської громади прощалися із Захисником України Романом Гладівим.

    28-річний Воїн Роман Гладів – стрілець 2-го мотопіхотного відділення 2-го мотопіхотного  взводу 1-ї мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону військової частини А1008 героїчно загинув 21 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вільшана Купянського району Харківської області.

      Роман був справжнім Героєм, який до останнього подиху захищав нашу землю від ворога. Під час прощання із Воїном настоятель місцевого храму о. Тарас щирими і теплими словами розповів про життєву дорогу молодого  Героя.

   Роман Гладів народився в патріотичній українській родині 15 жовтня 1995 року в селі Заболотівцях Жидачівської громади на Львівщині. Навчався у школі села Заболотівці та села Бережниця. Ще в юні роки проявив свою відданість і любов до рідної землі, долучившись до патріотичної молодіжної організації «Сокіл». Був істинним християнином, вирізнявся любовю до Бога і України.  Навіть після поранення на фронті Роман повернувся до своїх бойових побратимів.

     Серед найулюбленіших патріотичних українських пісень Романа Гладіва – пісня Українських Січових Стрільців «Повіяв вітер степовий». Отець Тарас нагадав про це і завершив прощання біля рідного дому із Воїном Романом Гладівим виконанням улюбленої пісні Героя. Усі присутні із сльозами на очах підхопили зворушливі слова цієї пісні.  

   Прощання із Воїном Романом Гладівим, який віддав своє життя за Україну, за нашу Свободу, завершили почесною сальвою та спільним виконанням гімну України.

     Щирі співчуття рідним і близьким полеглого Захисника України.

     Вічна память, шана і слава Герою!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

       

         

        

        

 

 

          

  

 

            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень