Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДЕВ'ЯТЬ РОКІВ ТОМУ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ МАР'ЯН КОЗАК

Дата: 02.08.2024 08:07
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

            Марян Козак народився 20 липня 1984 року в селі Іванівцях. У 1999 році закінчив навчання у школі №1 міста Жидачева. Запамятався всім надзвичайно чуйним, добрим, скромним, працьовитим, готовим завжди прийти на допомогу. Так він вчинив і тоді, коли допомога була потрібна Україні.

         Після завершення навчання у школі здобув фах слюсаря в Жидачівському професійному ліцеї, згодом служив у прикордонних військах у Криму. Займався мирною справою – працював слюсарем у Жидачівському водоканалі. Батько трьох дітей наприкінці 2014 року без вагань пішов захищати східні рубежі України, цілісність та суверенітет нашої держави. Був кулеметником 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних Сил України. Пройшов найважчі випробування у боях в районі Дебальцевого, Марїнки, Станиці Луганської.

         Молоде життя обірвалося під час ворожого обстрілу 2 серпня 2015 року в районі Станиці Луганської на Луганщині. Похоронили воїна 7 серпня 2015 року в його рідному селі Іванівці. У листопаді 2015 року на фасаді школи №1 міста Жидачева, в якій навчався Марян Козак, відкрили меморіальну дошку на вшанування памяті Захисника України.

         Указом Президента України №722/2025 від 25 грудня 2015 року – за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Маряна Козака нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

          Вічна память, шана і слава   Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень