Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДВА РОКИ ТОМУ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ ВОЛОДИМИР ШВЕД

Дата: 19.07.2024 16:24
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

       Володимир Швед народився 24 березня 1993 року на Жидачівщині, в селі Вільхівці. Згодом його сімя  переїхала в м. Новий Розділ. У 2000 році пішов у перший клас Новороздільської школи №3. Після закінчення 9-го класу навчався у Новороздільському професійному ліцеї. З жовтня 2011 року проходив строкову службу у Збройних Силах України. Згодом працював електрозварювальником на ДМЗ «Карпати». Володимир був добрим і чуйним та подавав великі надії для всієї родини.

       На початку повномасштабного вторгнення рф, у травні 2022 року, був мобілізований до лав ЗСУ. 21 липня 2022 року на околицях селища Високопілля Херсонської області почався бій, який тривав з 9 години ранку до пізнього вечора. У цьому бою під час виконання бойового завдання, внаслідок ворожого обстрілу, від осколкового  поранення загинув 29-річний воїн, єдиний син в сімї.

       Прощалися із загиблим Захисником України Володимиром Шведом  у м. Новий Розділ та с. Вільхівці. Похоронили нашого Героя 28 липня 2022 року в селі Вільхівці Жидачівської громади. Подвиг воїна відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

       Вічна память, шана і слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень