Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

СЕСІЯ ЖИДАЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 18.07.2024 15:51
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

         18 липня під головуванням Жидачівського міського голови Володимира Левка відбулося пленарне засідання 35-ї сесії Жидачівської міської ради, яке розпочали із хвилини мовчання на вшанування памяті полеглих Захисників України.

        Депутати міської ради заслухали інформацію Жидачівської міської територіальної виборчої комісії про зміни у складі міської ради та постанову ТВК про реєстрацію депутата міської ради. Згідно вимог чинного виборчого законодавства Бохонко Євгеній Юрійович склав присягу депутата міської ради.

       Жидачівський міський голова Володимир Левко проінформував учасників пленарного засідання про те, що 12 липня 2024 року  було проведено  аукціон  Благодійного проекту «Пташки Перемоги», який відбувся за сприяння чотирьох територіальних громад Стрийщини   -  Жидачівської, Ходорівської, Журавненської та Гніздичівської. Під час його проведення вдалося зібрати 5,6 млн грн. для ЗСУ. Ще 415 дронів отримають наші Захисники завдяки проведеному аукціону. Проєкт реалізують під патронатом голови ЛОВА Максима Козицького.  Міський голова також проінформував учасників засідання про активну участь у проведені аукціону на підтримку ЗСУ представників бізнесових структур громади, підприємств, фермерських господарств, депутатів Жидачівської міської ради, членів виконавчого комітету, підприємців громади та висловив вдячність усім, хто  долучається до благородної справи підтримки наших Захисників. Подякував всім небайдужим, хто робить свій внесок для надання допомоги ЗСУ.

        Депутат міської ради Андрій Пиріг також наголосив на важливості  підтримки наших Захисникам та передав Жидачівському міському голові Володимиру Левку Подяку від військової частини А4127 - із словами вдячності за надану підтримку Жидачівською громадою.

         Депутати міської ради заслухали звіт про виконання бюджету Жидачівської міської територіальної громади за І-е півріччя 2024 року та внесли зміни до рішення міської ради «Про бюджет Жидачівської міської територіальної громади на 2024 рік». Виділено, зокрема, кошти на реалізацію Програми фінансової підтримки ЗСУ та інших віськових формувань. На фінансову підтримку  ЗСУ додатково скеровано 2 млн 700 тис. грн (на придбання БпЛА, засобів радіоелектронної боротьби та комплектуючих до них для 5 військових частин). Також 660 тис. грн. додатково виділено на потреби соціального захисту мешканців громади, зокрема, для надання матеріальної грошової допомоги Захисникам та Захисницям України та іншим незахищеним верствам населення. Для забезпечення роботи Центру надання адміністративних послуг в умовах відключення електроенергії виділено кошти на придбання інвертора та робочої станції.

         Депутатами міської ради внесено зміни у рішення міської ради «Про затвердження складу  постійних комісій». Також внесено  зміни до рішення Жидачівської міської ради від 06.07.2023 року № 2036 «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Жидачівської міської територіальної громади» та зміни до Положення про відділ економічного розвитку та інвестицій Жидачівської міської ради.  Внесено зміни до ряду Програм, зокрема, до Програми соціальної підтримки Захисників та Захисниць України, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України Жидачівської міської територіальної громади на 2024-2025 роки та до Комплексної програми соціального захисту та підтримки окремих категорій громадян Жидачівської міської територіальної громади на 2024-2025 роки.

       Депутати міської ради також заслухали колективне звернення мешканців окремих багатоквартирних будинків  міста Жидачева щодо надання послуг з управління багатоквартирними будинками та прилеглою територією, розглянули  містобудівні, земельні та ряд інших питань.  Також розглянули та підтримали звернення до Міністерства юстиції України, яке стосується розяснення порядку спадкування та викупу земельної ділянки для ведення селянського господарства.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень