Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

СЕСІЯ ЖИДАЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 06.06.2024 14:34
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

        6 червня під головуванням Жидачівського міського голови Володимира Левка відбулося пленарне засідання 34-ї сесії Жидачівської міської ради, яке розпочали із хвилини мовчання на вшанування памяті полеглих Захисників України.

        Депутати міської ради заслухали інформацію Жидачівської міської територіальної виборчої комісії про зміни у складі міської ради та постанову ТВК про реєстрацію депутата міської ради. Згідно вимог чинного виборчого законодавства Руда Леся Василівна склала присягу депутата міської ради.

         Внесено зміни у рішення міської ради «Про затвердження складу  постійних комісій» та зміни до Положення про відділ архітектури та містобудування Жидачівської міської ради. У звязку із внесенням змін 30 квітня 2024 року до Постанови КМУ від 09.03.2006 р. №268 «Про впорядкування структури та умов оплати працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, суддів та інших органів», депутати міської ради прийняли рішення «Про внесення змін до рішення Жидачівської міської ради від 14.12.2023 р. №2396 «Про затвердження кошторису видатків на утримання апарату Жидачівської міської ради на 2024 рік».

       Також затверджено рішення виконавчого комітету, внесено зміни до рішення  міської ради «Про бюджет Жидачівської міської територіальної громади на 2024 рік», на основі якого додатково виділено кошти на підтримку ЗСУ. Загалом на ці потреби з початку року додатково вже направлено понад 3,6 млн грн.

       Коментуючи ухвалення цього рішення, Жидачівський міський голова Володимир Левко зазначив, що на черговій сесії міської ради, за підсумками виконання бюджету громади в І-му півріччі 2024 року, також заплановано розгляд питання про виділення додатково із бюджету громади коштів на підтримку Збройних Сил України.

      Депутати прийняли рішення про надання матеріальної допомоги родинам військовослужбовців, які отримали важкі поранення, а також внесли зміни до Програми соціальної підтримки Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України Жидачівської міської територіальної громади на 2024-2026 роки. Внесення змін до цієї Програми ставить за мету -  посилення соціального захисту родин учасників бойових дій та ветеранів війни.

        На пленарному засіданні сесії міської ради розглянули та затвердили  Програму розвитку безбарєрного простору Жидачівської міської територіальної громади на 2024-2026 роки, внесли зміни до Програми військово-патріотичного виховання дітей та молоді Жидачівської міської територіальної громади на 2024-2026 роки, які, зокрема, стосуються матеріально-технічного забезпечення проведення військово-патріотичних вишколів молоді, а також внесли зміни до ряду інших програм, розглянули містобудівні, земельні та ряд інших питань.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     

 

            

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень