Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ДПТ для розміщення комплексу споруд придорожнього сервісу АЗС з АГЗП, шиномонтажем та будівлями сервісного обслуговування водіїв та пасажирів на вул.Січових Стрільців в м.Жидачеві Стрийського району Львівської обл.»,Звіту СЕО

Дата: 05.06.2024 15:49
Кількість переглядів: 76

ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

детального плану території для розміщення комплексу споруд придорожнього сервісу АЗС з АГЗП, шиномонтажем та будівлями сервісного обслуговування водіїв та пасажирів на вул. Січових Стрільців в м.Жидачеві Стрийського району Львівської області» (ДПТ) та Звіт про стратегічну екологічну оцінку (СЕО).

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання  містобудівної діяльності», Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 р. № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» та Положення про порядок проведення на території Жидачівської міської територіальної громади громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації, затвердженого рішенням Жидачівської міської ради від 25.03.2021 р. № 211, з метою ознайомлення членів територіальної громади з проєктом детального плану території для розміщення комплексу споруд придорожнього сервісу АЗС з АГЗП, шиномонтажем та будівлями сервісного обслуговування водіїв та пасажирів на вул. Січових Стрільців в м.Жидачеві Стрийського району Львівської області» (надалі – ДПТ), (ініціатор ПрАТ «Галгазотерм») та Звіт про стратегічну екологічну оцінку (СЕО), Жидачівська міська рада повідомляє про початок обговорення та подання пропозицій до вказаного проєкту.

            Проектом передбачається будівництво комплексу споруд придорожнього сервісу АЗС з АГЗП, шиномонтажем та будівлями сервісного обслуговування водіїв та пасажирів на вул.

Січових Стрільців в м. Жидачеві Стрийського району Львівської області.

Формування планувальної структури базується на рішеннях закладених раніше розробленою містобудівною документацією. Допускається розміщення АЗК (автозаправного комплексу).

Площа території детального планування – 0, 9000 га.

Площа земельної ділянки проєктування – 0,3000 га

   Детальний план території розробляється з метою:

- уточнення у більш крупному масштабі змін, які сталися за останні роки;

- забезпечення комплексності забудови території;

- деталізації планувальної структури території, просторової композиції, параметрів

забудови та ландшафтної організації частини території населених пунктів або території

за їх межами;

- уточнення меж всіх обмежень у використанні земель згідно із законодавством, державними будівельними нормами, санітарно-гігієнічними нормами, спеціальною документацією;

- визначення параметрів забудови окремої земельної ділянки;

- визначення містобудівних умов та обмежень;

- визначення функціонального призначення, режиму та параметрів забудови території;

- визначення цільового призначення земельної ділянки;

- визначення напрямів, черговості та обсягів подальшої діяльності щодо: попереднього проведення інженерної підготовки та інженерного забезпечення території; створення транспортної інфраструктури, організації транспортного і пішохідного руху, розміщення місць паркування транспортних засобів; охорони та поліпшення стану навколишнього природного середовища, забезпечення екологічної безпеки; комплексного благоустрою та озеленення; використання підземного простору та створення фонду захисних споруд цивільного захисту.

Перелік текстових матеріалів, пояснювальна записка :

 

ЧАСТИНА І. Комплексна оцінка території.

ЧАСТИНА ІІ Модель розвитку території детального планування у довгостроковій перспективі.

ЧАСТИНА ІІІ. Обґрунтування проектних рішень.

Інженерно-технічні заходи цивільного захисту .

Графічна частина.

Землеустрій та землекористування.

Склад графічних матеріалів: Схема розташування території детального плану території в системі планувальної структури населеного пункту, План сучасного використання території та схема існуючихобмежень у використанні земель М 1:1000, Проєктний план та схема проєктних обмежень у використанні земель М1:1000, План функціонального зонування території М1:1000, Схема транспортної мобільності та інфраструктури М1:1000, Схема інженерного забезпечення території М1:1000, Схема інженерної підготовки, благоустрою території та вертикального планування М1:1000, Схема інженерно-технічних заходів цивільного захисту на мирний час ДБН Б.1.1-5 та ДБН В.1.2-4 М1:1000, Схема інженерно-технічних заходів цивільного захисту на особливий час ДБН Б.1.1-5 та ДБН В.1.2-4 М1:1000, План червоних ліній М1:1000, Креслення поперечних профілів вулиць М1:200.

             Згідно намірів ініціатора ДПТ на вул. Січових Стрільців планується розміщення комплексу споруд придорожнього сервісу АЗС з АГЗП, шиномонтажем та будівлями

сервісного обслуговування водіїв та пасажирів.

Планувальна структура в межах ділянки проєктування: будівля АЗС (авотозаправна станція) з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів; навіс над ПРК (паливно-роздавальна колонка); ПРК (паливно-роздавальна колонка) РПМ, СВГ (скраплений вуглеводний газ); резервуар палива 40 м3 (підземний);майданчик автоцистерни РМП; вузол зливу палива; Стаціонарний заправник газу (СЗГ) модуль наземний резервуар 9.9 м3, паливо-приймальний вузол СВГ (типу «європістолет»); майданчик автоцистерни СВГ; сепаратор нафтопродуктів; резервуар-накопичувач води 50 м3; площадка тимчасового зберігання автотранспорту на 10 машино-місць: в т.ч. 1 шт. для транспорту осіб з інвалідністю; шиномонтаж; будівля сервісного обслуговування водіїв та пасажирів; контейнери для побутових відходів; площадка пожежного інвентаря.

            Також проєктом передбачено встановлення вказівників в’їзду та виїзду, інформаційної стели для АЗС (за межами земельної ділянки).

             Згідно ДБН Б.2.2-12:2019 "Планування та забудова територій" таблиці 10.9 «Класифікація АЗС за їх категорією» за своєю потужністю (за місткістю резервуарів і кількістю автозаправок в годину) проєктована автозаправна станція відноситься до категорії І – мала, а за технологічним рішенням – тип А та Б з підземним роздільним, або зблокованим розміщенням резервуара. Також, варто зазначити, що на даній ділянці проєктування, зважаючи на її конфігурацію та розташування, допускається розміщення АЗС категорії ІІ – середня за своєю потужністю (за місткістю резервуарів і кількістю автозаправок в годину), за умови дотримання відстаней від зони розміщення вибухопожежонебезпечних пристроїв до житлових і громадських будинків згідно розділу 15 ДБН Б.2.2-12:2019 "Планування та забудова територій".

             Даним проєктом передбачено дотримання протипожежних відстаней від об’єктів навколишнього середовища до споруд АЗС згідно таблиці 15.5 підпункту 15.2.8 ДБН Б.2.2-12:2019 "Планування та забудова територій".

            Замовник ДПТ: Жидачівська міська рада.

Розробник ДПТ: ТзОВ «МІСТОПЛАН»

            Підстава розроблення детального плану території:  рішення Жидачівської міської ради від 18.04.2024 р. № 2582 «Про надання дозволу на розроблення детального плану території на вул. Січових Стрільців у м. Жидачеві».

Місце ознайомлення з детальним планом території: м. Жидачів, вул. Шашкевича, 2, Жидачівська міська рада,  відділ архітектури та містобудування, другий поверх (начальник відділу Людкевич Л.В.).

Строк ознайомлення з детальним планом території – до 08.07.2024 року включно.

       Відповідно до чинного законодавства знайомитися і подавати пропозиції до проєкту ДПТ мають право:

  •  повнолітні дієздатні  фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено дану містобудівну документацію;
  • юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації;
  • власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;
  • представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;
  • народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

            Пропозиції подані особами, не зазначеними у вказаному вище переліку, або подані після встановленого строку, залишаються без розгляду.

            Пропозиції подаються громадянами у письмовому та електронному вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

            Пропозиції направляти на адресу:

  • 81700, Львівська обл., м. Жидачів, вул. Шашкевича, 2, Жидачівська міська рада;

e-mail: zhidachiv-miskrada.gov.ua.

            Термін подачі пропозицій до  08 липня  2024 року включно.

          Відповідальна за організацію розгляду пропозицій – начальник відділу архітектури та містобудування Людкевич Л.В. (розпорядження міського голови від 16.01.2024 р. № 3-АГ).

           Розгляд пропозицій відбудеться 08 липня 2024 року о 16.00 год. у залі засідань Жидачівської міської ради (м. Жидачів, вул. Шашкевича, 2, другий поверх). 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень