Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИШКІЛ МОЛОДІ

Дата: 03.06.2024 09:01
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

1-2 червня у м. Жидачеві на стадіоні «Авангард» проходив військово-патріотичний вишкіл, до якого долучилися більше двох десятків представників молоді Жидачівської та сусідніх громад, а також Львівщини та Івано-Франківщини.

Захід організували ГО «Лицар» ім. Героя України Тараса Матвіїва та відділ молодіжної політики і спорту Жидачівська Міська Рада. Тактична медицина, аеророзвідка, стрільби - основні знання, які юнаки отримали під час вишколу.

«Ви є найкращими представниками сучасної молоді, бо в перший день канікул відклали відпочинок і стали учасниками військово-патріотичної школи», - з такими словами звернулася до учасників Валентина Матвіїв, мати Героя України Тараса Матвіїва, засновника таких вишколів у Жидачеві.

«Військово-патріотичні вишколи мають свою історію і їхнє щорічне проведення - не просто традиція, а велика потреба у часі війни», - наголосив перший заступник Жидачівського міського голови Ігор Процан.

Вишколи від громадської організації «Лицар» імені Героя України Тараса Матвіїва – це можливість удосконалюватись як фізично, так і духовно і стати активним учасником розбудови міцної та незалежної України.

Слід зазначити, що такі військово-патріотичні вишколи вже стали традиційними. Серед тих, хто започаткував цю важливу справу - Тарас Матвіїв, який ще на початку російської агресії на сході і півдні України у 2014 році говорив: «Недопустима розкіш у військовий час – ігнорувати підготовку юнацтва». Дуже важливо, що ця благородна справа наших Героїв продовжується й дасть свої результати для загартування та військово-патріотичного виховання молоді.

Учасники вишколу віддали шану ідейному натхненнику - Герою України Тарасу Матвіїву, побувавши на місці його поховання. Також склали подяку воїнам-землякам, полеглим у російсько-українській війні, відвідавши стелу пам'яті, яку нещодавно відкрили у Жидачеві.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень