Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У СЕЛІ МЛИНИСЬКА ЖИДАЧІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОЩАЛИСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ ВАСИЛЕМ ОПОКОЮ

Дата: 21.05.2024 15:39
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

          Сьогодні, 21 травня, у селі Млиниська Жидачівської громади прощалися із Захисником України, 54-річним учасником АТО/ООС Василем Опокою, який помер 20 травня 2024 року.

       Василь Іванович Опока народився 12 січня 1970 року в селі Млиниська Жидачівської громади. Навчався у місцевій школі та в Стрийському професійно-технічному училищі, здобув фах електрика. Строкову військову службу проходив напередодні розпаду радянської імперії  за 10 тисяч кілометрів від рідного дому - в далекому Хабаровському краї.

       Вже у вільній Українській державі одружився, в нього народилися дочка Уляна і син Михайло. Як розповів отець Роман під час прощання із Захисником України Василем Опокою, Свобода України століттями виборювалась у важкій кривавій боротьбі. Не довго тривало вільне і мирне життя на українській землі, яка  відновила свою Незалежність у 1991 році. Десять років тому, у 2014 році, з початком російської агресії, Василь Опока добровольцем пішов захищати рідну землю. Три роки, з 2014 по 2016 рік, був учасником АТО/ООС, брав участь у важких боях, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України. За мужність у бою отримав відзнаку Президента України. Після отриманих поранень був демобілізований. А батькову справу сьогодні продовжує син Михайло, який захищає українську землю від московської орди.                

      Прощання із Захисником України Василем Опокою завершили почесною сальвою та спільним виконанням Гімну України.

        Щирі співчуття рідним і близьким Захисника України.

        Вічна память, шана і слава Герою!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень