Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

РОБОЧА ЗУСТРІЧ ІЗ СУБ'ЄКТАМИ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ

Дата: 10.05.2024 17:09
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

           9 травня в залі засідань Жидачівської міської ради, за участі керівників Першого відділу Стрийського РТЦК та СП та відділення №1 Стрийського районного управління поліції, відбулася робоча зустріч Жидачівського міського голови Володимира Левка із представниками бізнесу, керівниками підприємств, які здійснюють свою виробничу діяльність на території громади. Обговорювали актуальні питання виконання  закону про мобілізацію та роботи економіки в цих умовах.

         На робочій зустріч, яку розпочали із хвилини мовчання на вшанування памяті полеглих Захисників України, порушувались проблеми, з якими стикнувся бізнес під час проведення мобілізаційних заходів. Керівники підприємств відверто говорили про те, як в умовах воєнного стану та здійснення мобілізаційних заходів працюють над тим, щоб виробничий процес розвивався.  Також розповіли про проблеми, які постають в цих умовах. Вони висловили розуміння щодо необхідності зміцнення обороноздатності країни, зокрема, поповнення Збройних Сил України мобілізаційними ресурсами, проте, мобілізація кваліфікованих працівників підприємств має вплив на виробничий процес. Було зазначено, що важливим є створення дійсно працюючих та збалансованих норм, які можна виконувати та які не будуть паралізувати роботу підприємств.

     За підсумками жвавого обговорення питань виконання закону про мобілізацію Жидачівський міський голова Володимир Левко наголосив на тому, що необхідно збалансувати роботу бізнесу і здійснення мобілізаційних заходів. Мобілізація надзвичайно важлива. Збройні Сили України необхідно забезпечувати людськими ресурсами. Але сьогодні підприємства опиняються в критичних умовах, а їх зупинка не дозволить фінансувати потреби соціальної сфери громади,зокрема, фінансування закладів освіти, культури, надання соціальної підтримки родинам Захисників, виділення коштів на підтримку ЗСУ. На ці потреби у поточному році з бюджету громади виділено 4 млн грн.

        Економіка має працювати, - зазначив міський голова. Тож ці питання будуть вирішуватися із керівництвом РТЦК та СП. Про ситуацію також буде проінформовано керівництво Стрийської РВА. Буде робитися все можливе в цих умовах для забезпечення стабільної роботи виробничої сфери громади.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень