Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У СЕЛІ БЕРЕЖНИЦЯ ЖИДАЧІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОЩАЛИСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ ВАСИЛЕМ ВІНТОНІВИМ

Дата: 10.05.2024 15:15
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

          Сьогодні, 10 травня, у селі Бережниця Жидачівської громади прощалися із Захисником України, 40-річним воїном Василем Вінтонівим. Полеглий Герой захищав рідну землю від ворога у складі 3-го механізованого батальйону військової частини А7013, був стрільцем-помічником гранатометника 1-го взводу, 7-ї роти. Загинув у Великодній день, 5 травня 2024 року, поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

        Під час прощання із полеглим Захисником України отець Ярослав Квасній згадав щирими і добрими словами про воїна Василя Вінтоніва. Кілька тижнів тому, 22 квітня, на передовій Захисник зустрів своє 40-річчя. Свої дитячі роки провів у рідному селі Бережниця, де навчався у місцевій школі, а згодом у коледжі в місті Ходорові. Ще в дитячі роки його родина пережила велику втрату. У 2000 році, коли Василеві було тільки 16 років, помер батько. У 2015 році він разом із сестрою Галиною та братом Романом пережили ще одну важку втрату - померла їхня мама.

    Василь Вінтонів працював у колективі Жидачівського міського виробничого управління комунального господарства. Восени 2023 року став до лав Збройних Сил України. Брав участь у важких боях за визволення рідної землі. Віддав життя за Україну на одній з найважчих ділянок фронту, на плацдармі в районі визволеного від ворога населеного пункту Роботине Запорізької області.

     Прощання із полеглим Захисником України Василем Вінтонівим завершили почесною сальвою та спільним виконанням Гімну України.

         Вічна память, шана і слава Герою!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень