Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ НА ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ БОГДАНА КУБАША

Дата: 01.05.2024 16:29
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

        Сьогодні, 1 травня, у місті Жидачеві, на території Жидачівського закладу загальної середньої освіти №2, відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого захисника України Богдана Кубаша. Пам'ятний знак встановили на фасаді школи, в якій навчався Герой.
      Вшанування пам'яті захисників України розпочали спільним виконанням Гімну України. Хвилиною мовчання учасники урочистого віча вшанували пам'ять загиблих випускників цієї школи Ігоря Байтали, Олега Безхліб'яка, Богдана Кубаша та всіх полеглих захисників України.
      У церемонії відкриття меморіальної дошки взяли участь рідні захисника України, серед яких була і учениця школи, дочка полеглого воїна Єлизавета.
       Про захисника України Богдана Кубаша щирими і теплими словами згадапа директор школи Оксана Мальцева. У школі №2 м. Жидачева також навчається чарівна донечка полеглого Героя Єлизавета. А ще зовсім маленькому сину Юрію у ці весняні дні виповнилось тільки два рочки. Дружина захисника України Наталія разом із колективом школи, в якій навчався Богдан Кубаш, зробили разом чимало, щоб допомогти боронити землю від лютого ворога бойовим побратимам полеглого Героя із 33-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.
     Як розповів секретар Жидачівської міської ради Ярослав Гаврильчук, до Жидачівського міського голови Володимира Левка від командира 33-ї окремої механізованої бригади Юрія Гупалюка надійшла Подяка директору школи Оксані Мальцевій та учню 10 класу цього навчального закладу Саві Ленцику. Командир війського підрозділу  від імені особового складу 33-ї окремої механізованої бригади і від себе особисто висловив слова подяки за вагомий внесок колективу школи у справу зміцнення бойової готовності Збройних Сил України. Слід зазначити, що вся шкільна родина активно займається волонтерською діяльністю. А про юного інтелектуала  Саву Ленцика знають вже мільйони телеглядачів із розповіді журналістів "Суспільного" про його технічні розробки, які допомагають нашим захисникам боронити рідну землю.
      Секретар Жидачівської міської ради Ярослав Гаврильчук вручив Подяки директору школи Оксані Мальцевій та учню 10-го класу Саві Ленцику.
      Колективом навчального закладу було представлено змістовну мистецьку патріотичну композицію на вшанування пам'яті захисників України. Урочисте віче в пам'ять про наших Героїв завершили спільним виконанням пісні "Ой у лузі червона калина", яка стала символом нескореності українського народу у його боротьбі за Свободу.
        .
     Воїн Богдан Кубаш народився 31 липня 1986 року в місті Жидачеві. Навчався у  місцевій школі №2. Був чуйним, товариським, завжди був готовий прийти на допомогу. Працював  на підприємстві ТОВ "Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн", де був одним із кращих в колективі. У важкий для країни час Богдан Кубаш пішов боронити Україну від ворожої навали.  37-річний захисник України загинув 25 жовтня 2023 року в бою за рідну землю поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області. Похоронили воїна 2 листопада на кладовищі у місті Жидачеві.
    Вічна пам'ять, шана і слава Герою!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
       

           

         
         
 
    
        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень