Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ПОСЛУГИ З УПРАВЛІННЯ БАГАТОКВАРТИРНИМИ БУДИНКАМИ. ІНФОРМАЦІЯ

Дата: 08.04.2024 15:48
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

    У зв'язку з реформуванням системи надання послуг з управління багатоквартирними будинками, яке здійснюється на основі норм чинного законодавства в місті Жидачеві, в багатьох людей виникають запитання, які потребують роз'яснення. Тож надаємо додаткову інформацію та відповіді на запитання, які зустрічаються найчастіше.
  Чинним законодавством, зокрема й Законом України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", скасовано монопольне становище комунальних підприємств, що обслуговують такі будинки.
    Приватні та комунальні компанії, підприємства, фізичні особи-підприємці отримали змогу змагатися між собою за можливість надання послуг з управління будинками.
    Вибір управителя відбувається виключно на конкурсних засадах. Це стосується тих будинків, мешканці  яких  не обрали інші форми управління своїми будинками: це - самостійно (шляхом прийняття рішень на зборах співвласників багатоквартирних будинків), або створення об'єднання співвласників будинків (ОСББ).
   Відповідно до встановлених законодавством норм, виконком Жидачівської міської ради 6 березня 2024 року провів конкурс по вибору управителя багатоквартирних будинків. За один місяць до його проведення відповідна інформація була розміщена на вебсторінці Жидачівської міської ради, у Народному часописі "Новий час", а також у кожному багатоквартирному будинку м. Жидачева.

    Будь-яких пропозицій, зауважень від мешканців таких будинків у міську раду не надходило.
   По результатах конкурсу управителями багатоквартирних будинків в м. Жидачеві визнано: ТзОВ "Добробут-Жидачів" та ТзОВ "Східна інжинірингова компанія".
    З кожним управителем на один рік укладено договір, який набрав чинності з 1 квітня 2024 року, змінити його можна в будь-який момент.
    Співвласники багатоквартирного будинку мають право прийняти рішення про зміну форм управління та достроково розірвати договір з управителем за умови його попереднього повідомлення, не пізніше ніж за два місяці до запланованої дати дострокового припинення договору.
   Протягом січня місяця 2020 року по березень місяць 2024 року включно ряд багатоквартирних будинків на зборах співвласників прийняли рішення про визнання їх управителем - міське виробниче управління комунального господарства (МВУКГ).
    Таким чином, з 1 квітня 2024 року послуги з управління багатоквартирними будинками в м. Жидачеві надають:
     1. ТзОВ "Добробут-Жидачів" - 46 будинків. Контакти: Омелян Комарницький, тел. 067-374-86-04.
    2. ТзОВ "Східна інжинірингова компанія"  - 39 будинків. Контакти: Володимир Ткалич, тел.068-347-54-90.
     3. МВУКГ - 28 будинків. Контакти: Ірина Возна, тел. 096-465-61-92.
     Відносини між співвласниками багатоквартирного будинку та управителем грунтуються на договірних засадах.
     Вартість послуги з управління тепер встановлюється не міською радою, а визначається за домовленістю сторін і змінити їх в односторонньому порядку неможливо.
    Кожен співвласник багатоквартирного будинку повинен відчути, що він є господарем будинку, який має право вибору, в тому числі й щодо можливості здійснення процедури розірвання договору з управителем багатоквартиирного будинку, якщо не влаштовує якість і вартість надання послуг.
     Важливо, щоб співвласники багатоквартирних будинків знали свої права, а також і обов'язки.
     Детальнішу інформацію можна отримати у міській раді за телефоном: 067-988-47-44 (Василь Сомик).

Виконком Жиидачівської міської ради
              

         .
     


       
    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень