A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

До уваги аграріїв та особистих селянських господарств, що обробляють землю або утримують у своєму господарстві сільськогосподарсьвих тварин!

Дата: 08.04.2024 11:25
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

З 1 травня 2024 року аграрії Львівщини можуть подати заявку на бюджетну субсидію на землю або дотацію на тварин через Державний аграрний реєстр.


Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 300 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» (цей Порядок був затверджений у 2022 році постановою № 918).
Відтак, аграрії Львівщини у 2024 році зможуть отримати бюджетні кошти за одним з таких напрямків та у розмірі:
бюджетна субсидія на 1 га аграріям, які обробляють до 120 га земель сільськогосподарського призначення. Розмір підтримки – 4 тис. грн на 1 га;
спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Фермери, що утримують від 3 до 100 корів, зможуть отримати 7 тис.грн на одну голову;
спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець. Розмір підтримки – 2 тис.грн на одну голову для тих, хто утримує від 5 до 500 голів кіз та овець.
Заявки на отримання бюджетної допомоги подаються лише через Державний аграрний реєстр (ДАР) після оприлюднення оголошення про початок прийому: з 1 травня по 30 червня 2024 року.
Без реєстрації в ДАР аграрії можуть втратити можливість отримати значну частину допомоги, яка може сприяти розвитку їхніх господарств та підвищенню їхнього економічного благополуччя. Аграріям та особистим селянським господарствам, що обробляють землю або утримують у своєму господарстві сільськогосподарських тварин не зволікати з реєстрацією в ДАР, аби після оголошення про прийом заявок вчасно податись на фінансову підтримку.
Алгоритм реєстрації в ДАР можна отримати за корисними посиланнями:
Навчання щодо реєстрації на подачі заявок в ДАР: https://youtu.be/CfMipgqCjTk
Презентації та корисні матеріали щодо ведення особистого кабінету в ДАР: http://surl.li/rsfke
Telegram-канал ДАР: http://surl.li/rsfkw
З метою отримання допомоги у реєстрації агровиробників у Державному аграрному реєстрі можна звертатися до Жидачівської міської ради  у відділ економічного розвитку та інвестицій ( ІІІ поверх, каб.307).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень