A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДВА РОКИ ТОМУ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ ОРЕСТ БАРИЛЮК

Дата: 05.04.2024 08:26
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

       Захисник України Орест Барилюк народився 16 серпня 1998 року в с. Пчани. Початкову освіту здобув у місцевій школі, продовжив навчання у Тейсарівській загальноосвітній школі. Вмів радіти життю, жити на позитиві, любив музику. Саме тому у 2013 році вступив до Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського.
      Мріяв про музичну кар’єру, але громадянський обов’язок і відповідальність покликали Ореста Барилюка захищати Україну.  У січні 2022 року став професійним військовим. Проходив службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Був учасником АТО (ООС). З початком повномасштабної російської агресії брав участь у важких боях за рідну землю.
     5 квітня 2022 року ворожа куля обірвала молоде життя. Загинув український воїн у бою за визволення Херсонщини. Поховали захисника України 9 квітня 2022 року в с. Пчани Жидачівської громади. Муніципальний естрадно-духовий оркестр м. Стрия проводив в останню дорогу талановитого музиканта, який перед тим, як піти до лав ЗСУ, разом із своїм музичним колективом  16 січня 2022 року брав участь у святі завершення Святої Коляди у храмі Успіння Пресвятої Богородиці та на Майдані Незалежності в місті Стрию.
      23 вересня 2022 року Жидачівський міський голова Володимир Левко та начальник  першого відділу (м. Жидачів) Стрийського РТЦК та СП Борис Пруцьких вручили матері воїна Ореста Барилюка синову нагороду - орден "За мужність" ІІІ ступеня, яким відзначено (посмертно) нашого захисника Указом Президента України від 21 квітня 2022 року № 268 - "за особисту мужність, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі". 20 жовтня 2022 року на вшанування пам'яті нашого Героя на фасаді Тейсарівської гімназії відкрили меморіальну таблицю. 31 березня 2023 року у селі Вільхівці Жидачівської громади відбулося відкриття Алеї пам'яті загиблих воїнів, яка буде місцем вічної пам'яті та вічної вдячності й нагадуватиме нам про те, що наша Свобода дається дорогою ціною.
        Вічна пам’ять, шана і слава Герою!

 

Фото без опису

Фото без опису
 
 
          
             

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень