Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ - СЕРЕД ПРІОРИТЕТНИХ НАПРЯМКІВ РОБОТИ БІБЛІОТЕКАРІВ ГРОМАДИ

Дата: 27.03.2024 09:58
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Вчора, 26 березня, відбувся черговий семінар бібліотечних працівників КЗ "Жидачівська міська публічна бібліотека" на тему «Національно-патріотичне виховання у контексті сучасних викликів».
На початку семінару з організаційними питаннями щодо поточної роботи виступила начальник відділу культури Жидачівської міської рад Оксана Зубрицька.
У своєму виступі провідний методист Галина Корнецька окреслила пріоритетність одного із головних напрямів роботи бібліотек – національно-патріотичного виховання, яке саме зараз набуло нового значення і сенсу, стало нагальною потребою і для людей і для держави. Підкреслила значимість національно - патріотичного виховання в проведенні інтерактивних заходів в бібліотеці. Наведено цикл заходів (назви і форми роботи): до Дня Соборності, трагічної історії Крут, відзначення Революції Гідності, вшанування Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни, відзначення Дня захисників і захисниць, Незалежності України та Дня Української Державності, вшанування жертв Голодомору. Мова також йшла про заходи патріотичного виховання через мову, народні традиції і звичаї та заходи краєзнавчого характеру , які є однією з важливих складових національно-патріотичного виховання.
Доповнив тему національно-патріотичного виховання історичний лекторій до 360-ї річниці від дня смерті Гетьмана України Івана Виговського, який підготував Степан Ревуцький - директор музею історії та мистецтва Жидачівської землі Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького.
З питаннями та пропозиціями робочого характеру виступила директор КЗ "Жидачівська міська публічна бібліотека" Любов Янклевич. Представники бібліотек-філій отримали методичні матеріали "Національно-патріотичне виховання у контексті сучасних викликів".
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень