Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У СЕЛІ ВІЛЬХІВЦЯХ ОСВЯТИЛИ ПАМ'ЯТНИК ЗАХИСНИКУ УКРАЇНИИ ВОЛОДИМИРУ ШВЕДУ

Дата: 25.03.2024 08:29
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

24 березня 2024 року у с. Вільхівцях освятили пам’ятник Захиснику України, нашому земляку, Герою-воїну Володимиру Шведу.
Того дня, який співпав з Днем народження молодого розвідника, на його могилі зібралося чимало людей, щоб віддати шану Герою і підтримати батьків Володимира.
Щирі слова спомину звучали від односельців, зокрема представників молодого покоління.
Отець Василь Попик освятив пам’ятник і, звертаючись до усіх присутніх, наголосив на важливості вшанування справжнього подвигу Героя і побратимів, які віддали своє життя за незалежність України, а також на необхідності підтримки тих, хто зараз на обороні.
Від імені батьків Володимира Шведа мати Воїна пані Ольга подякувала за пам’ять про їхнього єдиного сина. Захід завершився виконанням Державного Гімну.
Довідково.
Володимир Швед народився 24 березня 1993 року на Жидачівщині, в селі Вільхівці. Згодом сім’я Володимира переїхала в місто Новий Розділ. У 2000 році пішов у перший клас Новороздільської школи №3. Після закінчення 9-го класу навчався у Новороздільському професійному ліцеї будівництва та побуту. З жовтня 2011 року проходив строкову службу у Збройних Силах України. Працював електрозварювальником на ДМЗ «Карпати».
На початку повномасштабного вторгнення рф, у травні 2022 року, був мобілізований до лав ЗСУ. 21 липня 2022 року на околицях смт. Високопілля Херсонської області почався бій з окупантами, який тривав з 9 години ранку до пізнього вечора. В цьому бою під час виконання бойового завдання, внаслідок ворожого обстрілу, від осколкового поранення Володимир загинув. Поховали Героя 28 липня 2022 року у с. Вільхівці Жидачівської громади.
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень