Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ОСВЯЧЕННЯ БАРЕЛЬЄФА "ІКОНА ПАМ'ЯТІ ПОЛЕГЛИХ ЗА НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ", ПРИСВЯЧЕНОГО ПАМ'ЯТІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ ТАРАСА МАТВІЇВА

Дата: 21.03.2024 17:27
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

      Сьогодні, 21 березня, в актовій залі Жидачівського закладу загальної середньої освіти №1 імені Героя України Тараса Матвіїва відбулося освячення барельєфа "Ікона пам'яті полеглих за Незалежність України", присвяченого пам'яті Героя України Тараса Матвіїва.
       Цей барелєф є символом пам'яті всіх полеглих захисників України, серед яких і 6 випускників цієї школи: Мар'ян Козак, Тарас Матвіїв, Мар'ян Клімковський, Ярослав Паньків, Володимир Івасенько та Віктор Пронюк.
       Ікона-барельєф виготовлена за проєктом італійської скульпторки українського походження Олени Карамушки від імені української діаспоспори в Італії на світлу пам'ять воїна, в дарунок батькам. Виготовляли барельєф в місті Дніпрі українські жінки-волонтерки, серед яких і Ганна Герус-Счасна, чоловік якої загинув на війні за рідну землю. Пані Ганна виховує п'ятьох дітей. Вона записала відеозвернення до учасників освячення "Ікони пам'яті захисників Незалежності України".
      Щоб вшанувати пам'ять Героя України Тараса Матвіїва та всіх захисників України зібралося чимало людей. Його батьки, вчителі, учні школи, бойові побратими розповідали про те, яким був Тарас наполегливим і здібним у шкільні роки. Розповідали й про те, як він став талановитим журналістом, але вибрав шлях боротьби за рідну землю, ставши учасником Революції Гідності, а згодом пішов добровольцем захищати рідну землю. Як став мужнім офіцером 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила й залишив свій заповіт "Будьте гідними ранкового сонця!"
     Жидачівський міський голова Володимир Левко подякував батькам Тараса Матвіїва за виховання сина й за те, що кожен день віддають всі свої сили для рідної України, щоб продовжити синову справу.
     Для матері Героя - Валентини Павлівни Матвіїв, яка працює в цій школі й навчає дітей любові до українського слова та рідної землі, життя наповнене постійними турботами. Вона прагне зробити багато, щоб завершити синову справу, адже він планував, мріяв й прагнув втілити чимало своїх задумів.  А ще Валентина Павлівна займається поетичною творчістю. Вже видала збірку своїх чудових поетичних творів. А в пам'ять про сина батьки видали двотомник із щоденників Героя України, талановитого журналіста Тараса Матвіїва "Мої думки", який вже презентували у багатьох куточках нашої країни.
     Батько Героя - Тарас Григорович Матвіїв займається активною волонтерською діяльністю. Постійно вирушає на передову. Допомагає найнеобхіднішим 24-їй окремій механізованій бригаді імені Короля Данила, в складі якої захищав рідну землю від московської орди син Тарас.
     Вічна шана і слава нашим Героям!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень