A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ПРО ОСНОВНІ ПІДСУМКИ РОБОТИ У 2023 РОЦІ ТА ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ

Дата: 15.03.2024 12:43
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

     14 березня Жидачівський міський голова Володимир Левко прозвітував про роботу в 2023 році. Відбулося також публічне представлення фінансовим відділом міської ради звіту про виконання бюджету Жидачівської міської територіальної громади за 2023 рік.
     Присутні також мали можливість почути відповіді на запитання про стан справ у громаді та отримати інформацію про показники виконання бюджету громади, а також про основні напрямки роботи, які стосуються, зокрема, допомоги військовослужбовцям та родинам наших захисників, міжнародної співпраці та цивільного захисту.
    Як зазначив очільник громади, коло повноважень міського голови є досить широким. З початком повномасштабної війни, яка триває вже більше двох років,  крім повноважень щодо забезпечення життєдіяльності громади, чимало зусиль та праці сконцентровано на вирішенні завдань зміцнення оборони та безпеки нашої країни, які постають в умовах дії законодавчих норм правового режиму воєнного стану та здійснення мобілізаційних заходів. Постійно відбуваються зустрічі з представниками військових та безпекових структур, учасниками бойових дій та родинами наших захисників. Завдяки успішному виконанню та перевиконанню бюджету громади за підсумками 2023 року створено основу для додаткового виділення коштів на потреби безпеки та оборони країни. На попередній сесії міської ради на підтримку ЗСУ, потреби оборони і безпеки, соціальнитй захист учасників бойових дій та родин наших захисників із бюджету громади додатково виділено близько 4,5 млн грн. Кошти виділено на придбання дронів та засобів радіоелектронної боротьби, на придбання зарядних станцій, сонячних батарей, стабілізаторів напруги, відеокамер для 4 військових підрозділів наших захисників. За підсумками двох місяців 2024 року забезпечується також виконання та перевиконання бюджету громади, тож на черговій сесії міської ради буде розглянуто питання про виділення додаткових коштів на підтримку ЗСУ.
     Міський голова також нагадав про те, що протягом 2023 року, який розпочинався в умовах постійних ворожих ракетних атак на об'єкти енергетичної інфраструктури та відключень електроенергії, у громаді вдалося спрацювати так, що люди не відчували проблем із забезпеченням централізованого водопостачання та водовідведення. МКП "Жидачівводоканал" та інші об'єкти критичної інфраструктури забезпечено потужними генераторами для стабільної роботи в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.
    При всіх складнощах сьогодення, у 2023 році вдалося знайти можливості для вирішення проблем належного теплопостачання Жидачівського закладу загальної середньої освіти №1 імені Героя України Тараса Матвіїва, де здійснено капітальний ремонт системи опалення. На ці потреби виділено понад 3 млн грн (1,8 млн - кошти бюджету громади, 1,2 млн - співфінансування з обласного бюджету). Також здійснено ремонтно-відновлювальні роботи в ряді інших шкіл та дошкільних установах громади та проведено роботи для забезпечення належного функціонування укриттів.
     Зроблено важливу справу для суттєвого покращення умов надання адміністративних послуг мешканцям громади. Центр надання адміністративних послуг Жидачівської громади став одним з найкращих на Львівщині. Тут працюють над розширенням переліку адміністративних послуг, які вже надають дистанційно. Зареєстровано новонароджених у Бережницькому та Вільховецькому старостинському округах. Планується придбання та встановлення обладнання для виготовлення паспортів та інших документів.
     Міський голова запевнив, що завжди відкритий для спілкування з мешканцями громади. Двері кабінету міського голови завжди відкриті для людей,  приймає всіх, хто звертається до нього з будь-якими питаннями. Очільник громади також постійно буває в населених пунктах громади, зустрічається із представниками колективів та установ громади. Важливим є діалог у формі відповідей на різноманітні запитання мешканців громади у радіопрограмах Жидачів ФМ.
    Міський голова подякував за конструктивну критику, слушні зауваження та пропозиції, а також наголосив, що завжди готовий до діалогу, порозуміння та співпраці. Подякував працівникам виконавчих органів, депутатському корпусу міської ради, колективам комунальних установ та підприємств громади за командну роботу, яка дає позитивні результати, допомагає  концентрувати зусилля для успішного вирішення  поставлених завдань.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень