A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЖИДАЧІВСЬКА ГРОМАДА ПРОЩАЛАСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ ВІКТОРОМ ПРОНЮКОМ

Дата: 08.03.2024 17:48
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

     Сьогодні, 8 березня, у місті Жидачеві прощалися із 48-річним захисником України Віктором Пронюком - віськовослужбовцем військової частини А0998, який помер вчора, 7 березня 2024 року, в Львівському госпіталі під час лікувангня  двобічної полісегментарної пневмонії.
     Захисник України народився 7 травня 1975 року в місті Жидачеві. Навчався у Жидачівському закладі загальної середньої освіти №1 імені Героя України Тараса Матвіїва, а також у Самбірському коледжі культури і мистецтв. Працював вчителем  хореографії в школі села Заліски та в колективі Жидачівського целюлозно-паперового комбінату, а також - за межами нашої країни.
    До лав захисників України став в березні 2023 року. Брав участь у важких боях, захищаючи рідну землю від московської орди. Після отримання осколкового поранення в районі Бахмута проходив лікування та реабілітацію на Львівщині. 5 березня 2024 року воїна госпіталізували до одного з медичних закладів Львова з гострою вірусною інфекцією - двобічною полісегментарною пневмомією. На жаль, важка недуга забрала життя захисника України.
    Із воїном Віктором Пронюком прощався сам Тарас Шевченко, який прикрашає фасад рідного дому захисника України. Лиш коротку мить для прощання із батьком мав син Юрій, який також перебуває у лавах захисників України. Син вирушив на передову боронити рідну землю. Чин похорону воїна Віктора Пронюка відбувся в місцевому храмі Святих Мучеників Бориса і Гліба. Прощання із захисником України завершили почесною сальвою та спільним виконанням Гімну України.
    Дякуємо за чин воїну Віктору Пронюку.
    Щирі співчуття рідним і близьким захисника України.          
    Вічна пам'ять, шана і слава Герою!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 


        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень