Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У МУЗЕЇ МИСТЕЦТВА ТА ІСТОРІЇ ЖИДАЧІВСЬКОЇ ЗЕМЛІ ВІДКРИЛИ ВИСТАВКУ "МАЙДАН - ВІЙНА", ПРИСВЯЧЕНУ 10-ІЙ РІЧНИЦІ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

Дата: 19.02.2024 13:13
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

     У Музеї мистецтва та історії Жидачівської землі Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького вчора, 18 лютого, відкрили виставку "Майдан - війна", присвячену 10-ій річниці Революції Гідності.
     Після Майдану цю виставку започаткував Герой України Тарас Матвіїв з побратимами. Символічно, що її відновили 18 лютого 2024 року, у 35-й День народження нашого молодого Героя - журналіста, учасника Революції Гідності, волонтера, офіцера Збройних Сил України.
     Виставку поповнили експонати з полів битв російсько-української війни, зокрема, здобуті в бою українськими воїнами рашистські трофеї, яким виділили місце на підлозі Музею.
     Найзворушливішим стало те, що у 35-й День народження свою виставку знову, як і сім років тому, відкрив Тарас Матвіїв.Тарасові друзі і побратими, представники відділу молодіжної політики та спорту Жидачівської міської ради та ГО "Лицар імені Героя України Тараса Матвіїва" розпочали захід із відеозапису із відкриття Тарасом Матвіївим виставки у лютому 2017 року.
     Організатори виставки вдячні всім, хто допоміг зібрати цікаві експонати з зони бойових дій. Ця виставка символізує боротьбу українського народу й вона буде цікавою, насамперед, для нашої молоді.
     А розпочали відзначення 35-ї річниці від Дня народження Героя України Тараса Матвіїва відкриттям оновленої  меморіальної таблиці біля дуба  Тараса Матвіїва на Алеї Героїв у місті Жидачеві та панахидою біля могили захисника України.
     Тарасове деревце росте та міцніє поряд із вічнозеленим тисом, якого у квітні 2009 року висадив Герой України Борис Возницький. Неподалік також росте  калина Героя України Івана Вакарчука.
    18 лютого також Тарасові батьки взяли участь у вшануванні пам'яті Героя України Тараса Матвіїва під час проведення заходу "Гідний ранкового сонця", який відбувся у місті Києві, в інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень