Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

СТАРШОКЛАСНИК ЗБИРАЄ ТА НАЛАШТОВУЄ ДРОНИ ДЛЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Дата: 19.02.2024 09:40
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

16-річний Сава Ленцик розповідає, що декілька років захоплюється квадрокоптерами. І майже два роки цільово виготовляє дрони для військовослужбовців, адже хоче бути корисним для війська. Разом з другом вони зібрали вже до 10 штук, деталі закуповують в інтернет-магазинах. Останній зроблений дрон хлопець назвав «Їжак» на честь позивного свого земляка Богдана Кубаша, який героїчно загинув на фронті. Про це вчора, 18 лютого, розповіли у "Новинах" на "Суспільному. Львів".
Як ми вже розповідали, Сава Ленцик активний учасник військово-патріотичних вишколів молоді "Військової школи імені Героя України Тараса Матвіїва". Був інструктором з аеророзвідки, подавав своїм ровесникам матеріал по конструкції та принципу роботи FPV-дронів, вчив керувати квадрокоптерами.
3 листопада 2023 року у Жидачівській міській раді відбулася зустріч із директором школи Оксаною Мальцевою та Славою Ленциком - нашим юним ітелектуалом, переможцем обласного конкурсу молодіжних проєктів "IventorUA"-2023 для тих, хто хоче змінювати світ своїми винаходами.
Під час цієї зустрічі Сава Ленцик, на прохання міського голови, розповів про те, що йому необхідно для подальшої успішної роботи з розробки науково-технічних проєктів та висловив впевненість у тому, що розум, здібності та наполегливість допоможуть юнакові досягнути життєвого успіху.
 
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень