Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЗУСТРІЧ ІЗ РІДНИМИ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Дата: 12.02.2024 16:36
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

    12 лютого  у Жидачівській міській раді відбулася зустріч із рідними загиблих захисників України. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих Героїв.
    Жидачівський міський голова Володимир Левко, розпочинаючи спілкування, окреслив коло питань, які планують обговорити, щоб почути думку рідних захисників України з цього приводу та вийти на узгоджене рішення, яке стосується, зокрема, вшанування пам'яті полеглих Героїв. Міський голова нагадав про те, що у 2023 році у міській раді відбулося представлення та обговорення проєктних пропозицій по влаштуванню скверу пам'яті в місті Жидачеві, на площі Свободи, де сьогодні розташований пам'ятний знак загиблим у Другій світовій війні. Але це потребує порівняно значних коштів та перезахороннення останків загиблих, тому не на часі. Тож керівництвом громади запропоновано до обговорення із рідними загиблих захисників України ідею сторення вже у найближчий період у місті Жидачеві, біля квіткового герба міста, стіни пам'яті із портретами полеглих у російсько-українській війні представників Жидачівської громади.
   Учасники зустріч мали можливість висловити свої думки, побажання, внести конкретні пропозиції щодо облаштування стіни пам'яті. Акцентували увагу на важливості  реалізації цієї ідеї, адже у селах громади, в школах, де навчалися загиблі захисники України, створено кутки пам'яті, відкривають пам'ятні дошки. Є потреба в тому, щоб наша молодь, мешканці громади знали і пам'ятали про всіх, хто віддав своє життя за нашу Свободу.
    Під час зустрічі, яка тривала близько години, матері, батьки, дружини, рідні та близькі полеглих воїнів, депутати міської ради підтримали ідею створення стіни пам'яті й підтвердили це своїм голосуванням. Також внесли ряд слушних пропозицій, які взято до уваги й буде враховано в ході реалізації цього проєкту, щоб належним чином віддати шану полеглим захисникам України.
    Жидачівський міський голова інформував рідних загиблих захисників України про те, що на створення стіни пам'яті планують  залучити спонсорські кошти. Учасники зустрічі також підтримали пропозицію матері Героя України Тараса Матвіїва про доцільність створення Асоціації родин загиблих воїнів громади.

Фото без опису

       
         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень