Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

10 ЛЮТОГО - РІЧНИЦЯ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ МАР'ЯНА КЛІМКОВСЬКОГО

Дата: 09.02.2024 11:36
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

 

       Мар'ян Клімковський народився 27 серпня 1993 року в м. Бориславі Львівської області. Проживав у Жидачеві, навчався у Жидачівському закладі загальної середньої освіти №1 імені Героя України Тараса Матвіїва. Був здібним та обдарованим учнем, після 8-го класу поступив до Львівського фізико-математичного ліцею при ЛНУ імені Івана Франка. Закінчив інститут комп'ютерних наук та інформаційних технологій Націоналоьного університету "Львівська політехніка". Працював  інженером  з комплектування матеріалів у ТОВ "Леоні Ваерінг Системс УА ГМБХ". Згодом працював у сфері авіації, займався складанням маршрутів міжнародних перельотів у компанії "RocketRoute Ltd". Із 2020 року працював у сфері міжнародних перевезень. У вільний час захоплювався риболовлею, велоспортом, мистецтвом оригамі.
      Із початком повномаштабного вторгнення росії став на захист України від окупантів. Проходив військові навчання у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії. Боровся із державою-терористом у лавах 35-ї окремої бригади морської піхоти ім. конр-адмірала Михайла Остроградського військово-морських сил Збройних Сил України. Брав участь у звільненні Херсонської області та населених пунктів на Донбасі. Був матросом навідником відділення морської піхоти взводу морської піхоти військової частини А0216.
     Мужній воїн загинув 10 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Водяне Ясинуватськогоо району Донецької області. 18 лютого 2023 року в Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла (м. Львів) відбувся чин похорону захисника України. Поховали нашого Героя на Личаківському кладовищі м. Львова.
     10 лютого, о 9:00 год., у Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна,11) відбудеться Заупокійна Служба Божа до річниці з дня загибелі захисника України Мар'яна Клімковського. Просимо помолитися за Героя, який віддав своє життя за нашу Свободу.
      Дякуємо за чин мужньому воїну Мар'яну Клімковському! Низький уклін усім матерям наших захисників, їхнім рідним і близьким!
       Вічна пам’ять, шана і слава Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень