Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

АНГЛОМОВНИЙ ТАБІР У ФІНЛЯНДІЇ: НАВЧАННЯ ТА ВІДПОЧИНОК

Дата: 26.01.2024 11:01
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Ми вже інформували про поїздку 50 учнів та вчителів Жидачівського закладу загальної середньої освіти №3 ім. О. Партицького у Фінляндію, яка відбулася днями рамках реалізації Міжнародного освітнього проєкту. Учасники поїздки також поділилися враженнями й розповіли про те, як відбувалось навчання наших учнів та вчителів.
Для початку, як і годиться, відбулось знайомство з викладачами та правилами співжиття у кампусі. Учнів було об'єднано у три групи. Після цього усі складали тест на визначення рівня володіння англійською мовою. Перше заняття було спільним для усіх; під час нього діти мали можливість поспілкуватися із викладачами та познайомитися трошки ближче.
Наступного дня, після оголошення результатів тесту, усіх учнів поділили на три різнорівневі групи, щоб кожному було навчатись цікаво та комфортно. Учителем першої групи (наймолодшої) був Brian, другу групу навчав Ewan, а третю - Andry. Навчання тривали щодня, з 9.00 год. до 14:00 год. , з невеличкою перервою на ланч та обід.
Під час занять діти старанно працювали, виконували різноманітні цікаві завдання, грали захоплюючі ігри. Спілкування відбувалось виключно англійською мовою.
Уявіть собі, що дітям дуже сподобалось таке навчання! Іноземна мова - це ж не лише складна граматика і нудні тексти (як часом стереотипно ми думаємо). Більшість завдань були націлені на те, щоб «розговорити» дітей, допомогти їм спілкуватися, не боячись зробити якусь помилку. На заняттях завжди було весело, пізнавально, креативно. Та й домашні завдання діти виконували з величезним задоволенням! Так, у фінській школі є домашні завдання.
Відпочинок - неодмінна складова будь - якого проєкту. Після занять та смачного обіду чи вечері треба ж чимось зайнятися, щоб не нудьгувати і "не сидіти в телефонах", правда? Щодня для дітей організовували різноманітні розваги: ігри, квест, конкурс талантів, шоу, вечірки біля вогнища, похід у сауну. А також було організовано захоплюючі екскурсії для більшого пізнання цієї чудової країни. Наші діти із захопленням брали участь у всіх заходах.
Спорт теж важливий для доброго самопочуття, тому учасники проєкту мали можливість відвідувати спортзал, грати флор-бол, бадмінтон, у drama studio - настільний теніс, вранці - ранкова руханка, щоб швидше прокинутися. Словом, нудьгувати часу просто не було.
На завершення відбулась урочиста церемонія вручення сертифікатів. Це було дуже хвилююче: бурхливі оплески та сльози на очах...
Можна ще багато розповідати про цінність цього Міжнародного освітнього проєкту: підвищення рівня знань англійської мови, знайомство з історією, культурою інших народів, уміння жити та працювати в команді та неабиякий досвід. Діти й вчителі задоволені й щасливі. І це найважливіше.
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень