Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ОСВІТНЬОГО ПРОЄКТУ 50 ДІТЕЙ ЖИДАЧІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПОБУВАЛИ У ФІНЛЯНДІЇ

Дата: 25.01.2024 15:45
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

     Це справді неординарна освітня подія для нашої громади. Адже чи не вперше учні та вчителі Жидачівського закладу загальної середньої освіти №3 ім. О. Партицького взяли участь у такому масштабному навчальному заході за межами країни. Звісно, у школі й раніше реалізовували чимало міжнародних проєктів. Та англомовний табір у Фінляндії - це справді вперше!
    Як розповідають учасники поїздки, емоції переповнюють, тож хочеться якомога більше розповісти про це. Організатор події - “Інститут міжнародної та академічної співпраці"- "ІМАНС" (англ. IIASC). Це неурядова та некомерційна організація, метою якої є сприяння розвитку науки та громадянського суспільства.
     Англомовний табір відбувався на базі Західно–Фінляндського коледжу у м. Гуйттінен, яке розташоване за 180 км від столиці Фінляндії Гельсінкі. До речі, це один із найстаріших ВНЗ Фінляндії, заснований у 1890 році.
    Від школи у проєкті взяли участь 50 дітей та 5 вчителів іноземних мов. Поїздці передувала велика підготовча робота (перемовини з організаторами, збір документів, вивчення правил безпеки та особливостей культури, історії та побуту Фінляндії, тощо). Та завдяки бажанню усіх учасників процесу це вдалось зробити досить швидко та ефективно.
    13 січня 2024 року наші мандрівники вирушили у захоплюючу подорож до Фінляндії, яка тривала більше тижня. Учасники проєкту проїжджали через територію багатьох країн, де також могли побачити цікаві місцини. А саме через Польщу, Латвію, Литву та Естонію. Далі була подорож поромом до Гельсінкі – емоції від побаченого важко передати словами!
    Західно–Фінляндський коледж у містечку Гуйттінен зустрів наших мандрівників справжньою зимовою казкою. Чотири охайних житлових корпуси, затишна їдальня та добре обладнаний навчальний корпус на березі річки Лойми виглядали приголомшливо красивими. А ще тут є сауни та дерев’яні літні будиночки. Тож для учасників англомовного табору було створено чудові умови перебування у ньому.
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень