Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

РІК ТОМУ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ ВОЛОДИМИР СТАСЮК

Дата: 25.12.2023 08:41
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

       Володимир Стасюк народився 3 серпня 1978 року в с. Рогізно Жидачівської громади. Він відправився на війну, аби його син жив у вільній, прекрасній країні, щоб ніколи не знав що таке війна.
       Володимир пройшов Майдан і Революцію Гідності. У час воєнного вторгнення з 2014 року хотів іти воювати в АТО, але не взяли за станом здоров'я. Перед повномасштабною агресією рф він працював за межами України, але повернувся на рідну землю, щоб розпочати тут власну справу.
       24 лютого 2022 року, коли розпочалась повномасштабна війна з росією, Володимир пішов у військкомат і записався до лав Збройних Сил України. Захищав і відвойовував південні терени нашої країни на Херсонщині. Після звільнення Херсона їхній підрозділ перекинули під Бахмут. Він ніколи не жалівся на фронтові умови, лиш говорив про важливість вирішення тільки однієї проблеми - побільше набоїв та підтримки артилерії і ракетних військ, щоб захищати і визволяти рідну землю.
      Командир відділення автомобільного взводу, молодший сержант, 44-річний Герой Володимир Стасюк загинув у боях з російськими окупантами 25 грудня 2022 року поблизу східної околиці міста Бахмут Донецької області.
      31 грудня 2022 року мужнього захисника України похоронили у його рідному селі Рогізно Жидачівської громади. 19 травня 2023 року у селі Бережниця, на фасаді місцевої школи, в якій навчався Володимир Стасюк,  відкрили меморіальну дошку на вшанування пам'яті нашого Героя.
     Дякуємо за чин мужньому воїну Володимиру Стасюку! Низький уклін усім матерям наших захисників, їхнім рідним і близьким!
     Вічна пам’ять, шана і слава Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень