A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі Постачання електричної енергії (універсальна послуга) розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 21.12.2023 16:28
Кількість переглядів: 112

Найменування, місце знаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізични хосіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:Жидачівська міська рада, за адресою: вул. М. Шашкевича2, м. Жидачів, Львівська обл., 81700; код за ЄДРПОУ – 04056167

 

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):Постачання електричної енергії (універсальна послуга) ДК 021:2015:09310000-5: Електрична енергія

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі:UA-2023-12-21-015438-a

(Закупівля відбувається на підставі пп.5(5) п. 13 Особливостей)

 

Очікуванавартістьтаобґрунтуванняочікуваноївартостіпредметазакупівлі:загальнавартість – 550 200,00  грн. ( пя’тсот п’ятдесят тисяч двісті грн.00 коп..) з ПДВ

 

Очікуваний обсяг закупівлі Товару на 2024рік70 674 Квт.год

 

Нормативно-правове регулювання. Відповідно до п.93 ч.1 ст.1  Закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон) універсальна послуга - постачання електричної енергії побутовим та малим непобутовим споживачам, що гарантує їхні права бути забезпеченими електричною енергією визначеної якості на умовах, визначених відповідно до цього Закону, на всій території України.

Відповідно до п.42 ч.1 ст.1  Закону малий непобутовий споживач - споживач, який не є побутовим споживачем і купує електричну енергію для власного споживання, електроустановки якого приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт.

Електроустановки замовника приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт. Отже, замовник в розумінні Закону відноситься до малих не побутових споживачів та має право бути забезпеченим електричною енергією визначеної якості на умовах, визначених відповідно до ст..63 Закону, а саме на умовах універсальної послуги.

Відповідно до ч.3 ст.63 Закону України «Про ринок електричної енергії» постачальник надає універсальні послуги за економічно обґрунтованими, прозорими та недискримінаційними цінами, що формуються ним відповідно до методики (порядку), затвердженої Регулятором, та включають, зокрема, ціну купівлі електричної енергії на ринку електричної енергії, ціну (тариф) на послуги постачальника універсальних послуг, ціни (тарифи) на послуги оператора системи передачі та оператора системи розподілу відповідно до укладених договорів про надання відповідних послуг.

Відповідно до постанови НКРЕКП 14.06.2018 року №429 ТОВ «Львівенергозбут» отримало ліцензію на постачання електричної енергії споживачу. Окрім цього ТОВ «Львівенергозбут» постановою НКРЕКП від 26.10.2018р.   № 1268 включене до Переліку постачальників універсальних послуг на закріпленій території.

Згідно із ч.2 ст. 63 Закону у межах території здійснення діяльності одного постачальника універсальних послуг не допускається здійснення діяльності іншими постачальниками універсальних послуг.

Таке ж положення міститься і в п.3.1.1. «Правил роздрібного ринку електричної енергії», які затверджені постановою НКРЕКП від 14.03.2018р. №312.

Постачальник універсальних послуг  ТОВ Львівенергозбут» здійснює постачання електричної енергії у порядку, визначеному правилами роздрібного ринку, та на умовах договору постачання універсальних послуг на закріпленій території з 01 січня 2019 року до 31 грудня 2024 року.

Отже, ТОВ «Львівенергозбут» є єдиним постачальником універсальної послуги постачання електричної енергії на території розташування та здійснення діяльності Замовника – Львівська область.

Обґрунтування технічних характеристик предмета закупівлі: Термін постачання — з 01.січня 2024р. по 31 грудня 2024р.

 

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг, за одиницю виміру 70674кіловат*год

 

Місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг:

- кількість: 70674 кВт місце поставки: 81700, Україна, Львівська область, Стрийський  район, м. Жидачів, вул. Шашкевича,2.

Якість електричної енергії характеризується фізичними параметрами поставленої споживачу електричної енергії та їх відповідністю встановленому стандарту. Якість електричної енергії забезпечується ОСР під час надання послуги з розподілу електричної енергії, відповідно до положень пункту 11.4.6 глави 11.4 розділу XI КСР, параметри якості електроенергії в точках приєднання споживачів в нормальних умовах експлуатації мають відповідати параметрам, визначеним у ДСТУ ЕИ 50160:2014 «Характеристики напруги електропостачання в електричних мережах загальної призначиності».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень