Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ДОПОВІДНА ЗАПИСКА про результати громадського обговорення проєкту детального плану території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту (ДПТ) та Звіту про йог

Дата: 13.12.2023 16:10
Кількість переглядів: 161

                  ЖИДАЧІВСЬКОМУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ

Володимиру ЛЕВКУ

 

ДОПОВІДНА ЗАПИСКА

про результати громадського обговорення

проєкту детального плану  території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту (ДПТ) та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО).

Відповідно до статтей 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»,  Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року №555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», Положення про порядок проведення на території Жидачівської міської територіальної громади громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації, затвердженого рішенням Жидачівської міської ради від 25.03.2021 р. № 211, на виконання розпорядження міського голови від 14.03.2023 р. №18-АГ «Про призначення особи, яка забезпечує у Жидачівській міській раді роботу з розгляду пропозицій громадськості під час розроблення містобудівної документації – генеральних планів, детальних планів територій на території Жидачівської міської територіальної громади у 2023 році» доводжу до Вашого відома інформацію про результати громадського обговорення та консультацій до детального плану території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту (ДПТ) та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО).

Територія, на яку розробляється ДПТ розташована за межами села  Бережниця в східній її частині. На даний час проектована ділянка використовується для обслуговування нежитлових будівель. Згідно генерального плану с. Бережниця територія опрацювання знаходиться в зоні колишнього господарського двору.

В межі розроблення ДПТ потрапляє 33 земельні ділянки, які занесені до бази даних Державного земельного кадастру.

            Детальним планом території колишнього господарського двору передбачається поділ на 8 основних земельних ділянок: території агрофірми «Бережниця», ФГ Богів М.М., для обслуговування адміністративної будівлі гр..Маслій Р.М., для обслуговування майстерні гр.. Мосій М.С., ФГ Богів М.М., для обслуговування фермерського будинку гр.Богів М.М., територія ФГ, для обслуговування споруд елеваторів.

            Заїзд/виїзд на територію (з чотирьох наявних заїздів) пропонується здійснювати з вул.Шкільна. Ділянки користувачів виробничих комплексів в межах господарського двору розділені канавами та господарськими проїздами. Детальним планом пропонується розміщення автостоянок для тимчасового зберігання легкових автомобілів на 5 паркомісця біля об’єктів адмінобслуговування, ремонтних майстерень та вздовж вул. Дорошенка.

            При формуванні нових територій (ділянок) виробничого призначення враховано охоронні зони від об’єктів інженерного забезпечення.

            Замовник ДПТ: Жидачівська міська рада.

Розробник ДПТ: ТзОВ «Карпати Арх-Проект».

Підстава розроблення детального плану території:  рішення Жидачівської міської ради від 23.06.2022 р. № 1555 «Про  надання  дозволу  на розроблення детального плану території   за межами населеного пункту с.Бережниця» .

            Повідомлення про оприлюднення і початок розгляду та врахування пропозицій громадськості у проєкті містобудівної документації: детального плану території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО) розміщене на офіційному сайті Жидачівської міської ради 26.10.2023 та в часописі «Новий час» № 43 від 26.10.2023р. (копія підтверджуючих документів додається), на дошках оголошень на території Бережницького старостинського округу ( електронні копії прикріплені на платформі ЕкоСистема Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів України).

            Зауважень та пропозицій до проєкту Детального плану території та Звіту стратегічної екологічної оцінки після виходу оголошень у встановлений термін від представників громадськості не надходило.

28 листопада 2023 року в приміщенні Бережницького старостинського округу відбулися громадські слухання. Представники громадськості та зацікавлені особи підтримали проєктні рішення ДПТ та СЕО. Заяв та скарг протягом громадського обговорення  не надходило.

          Розроблений проект містобудівної документації згідно Закону України  «Про стратегічну екологічну оцінку» є проєктом документу державного планування місцевого рівня. ДПТ зі Звітом про стратегічну екологічну оцінку зареєстровані на платформі ЕкоСистема Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів України,  інформація про отримання графічних матеріалів від 27.10.2023 №23-08-1717-23.

Результати щодо розгляду Звіту про стратегічну екологічну оцінку детального плану території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту отримано від 

- департаменту  екології та природнії ресурсів Львівської ОДА , лист від 02.11.2023 №31-3008/0/2-23 ( ел. пошта arh_zhydachiv@ukr.net від 03.11.2023 №23-08-1717);

- департаменту охорони здоров’я, лист від 31.10.2023 № 22-3951/0/2-23 (ел. пошта arh_zhydachiv@ukr.net від 01.11.2023 №23-08-1717-23);

 - Міністерство охорони здоров’я України, лист від 24.11.2023 №2972 (вх. №2458/10-09/23 від 27.11.2023).

Термін подачі зауважень щодо звіту СЕО закінчився 03.11.2023, дана інформація надійшла на ел. пошту arh_zhydachiv@ukr.net.  

Відділом підготовлена довідка про консультації з врахуванням зауважень органів виконавчої влади у сфері охорони навколишнього середовища та охорони здоров’я.

Враховуючи вищенаведене, станом на 28.11.2023р. включно ( закінчення терміну подачі пропозицій і зауважень, про що вказано в повідомленні про оприлюднення проекту ДПТ ) пропозиції та зауваження від громадськості до проекту ДПТ та СЕО у Жидачівську міську раду не надходили.

За відсутності письмових зауважень і пропозицій громадськості протягом зазначеного терміну та з врахуванням консультацій органів виконавчої влади у сфері охорони навколишнього середовища та охорони здоров’я пропоную розглянути проєкт детального плану території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту та Звіт про його стратегічну екологічну оцінку на засіданні виконавчого комітету міської ради, а після погодження подати на затвердження  Жидачівській міській раді.

 

 

Особа, яка забезпечує в Жидачівській міській раді

роботу з розгляду пропозицій громадськості

під час розроблення проекту ДПТ, начальник відділу

архітектури та містобудування                                                                          Л.В.Людкевич

 

 

30 листопада 2023 року

 

 

 

 

30.11.2023 № 07-24/20-АМ                

ДОВІДКА ПРО ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

у процесі стратегічної екологічної оцінки документу державного планування «Детальний план території  для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель у с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту» (ДПТ) та Звіт про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО).

№ п.п.

Автор зауваження / пропозиції, фізична або юридична особа

Редакція частини ДДП/Звіту про СЕО до якої висловлено зауваження/

пропозицію

Зауваження/

пропозиція

Спосіб врахування (повністю враховано, частково враховано або обгрунтовано відхилено)

Обгрунтування*

До проекту ДДП

 

відсутні

відсутні

відсутні

відсутні

відсутні

До проекту СЕО

 

відсутні

відсутні

відсутні

відсутні

відсутні

«Детальний план території  для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель у с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту» розроблено на підставі рішення Жидачівської міської ради від 23.06.2022 р. № 1555 «Про  надання  дозволу  на розроблення детального плану території   за межами населеного пункту с.Бережниця» відповідно до вимог Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”.

            Інших пропозицій та виправданих альтернатив містобудівного освоєння даної території, що сприяють економічному розвитку за межами населеного пункту с.Бережниця, до Жидачівської міської територіальної громади не надходили. 

 

Начальник відділу архітектури та містобудування,

Жидачівської міської ради – головний архітектор                                       Л.Людкевич

 

Додаток 1. Протокол громадських слухань.

 

 

ПРОТОКОЛ

громадських слухань щодо врахування громадських інтересів

під час розроблення проєкту детального плану  території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель у с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту  (ДПТ) та Звіт про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО).

 

с.Бережниця,

приміщення Бережницького старостинського округу                                    28.11.2023 року

ПРИСУТНІ :  Людкевич Л.В., Чмелик І.П., Швед А.Я., Богів М.М., Швед Н.І., Дицьо Г.О., Яцикевич М.Б., Басараб О.М., Федак Н.Т., Дідик Г.М.

Реєстр присутніх, які беруть участь в громадських слуханнях (додається).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 1. Про розгляд проєкту детального плану  території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель у с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту (ДПТ) та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО).

СЛУХАЛИ: Людкевич Л.В.

Відповідно до статті  21 Закону України «Про регулювання  містобудівної діяльності», Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 р. № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» та Положення про порядок проведення на території Жидачівської міської територіальної громади громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації, затвердженого рішенням Жидачівської міської ради від 25.03.2021 р. № 211 Жидачівською міською радою проводяться громадські слухання щодо врахування громадських інтересів в проєкті детального плану території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель у с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку .

            Замовник ДПТ: Жидачівська міська рада.

Розробник ДПТ: ТзОВ «Карпати Арх-Проект».

Підстава розроблення детального плану території:  рішення Жидачівської міської ради від 23.06.2022 р. № 1555 «Про  надання  дозволу  на розроблення детального плану території   за межами населеного пункту с.Бережниця» .

Територія, на яку розробляється ДПТ розташована за межами села  Бережниця в східній її частині. На даний час проектована ділянка використовується для обслуговування нежитлових будівель. Згідно генерального плану с. Бережниця територія опрацювання знаходиться в зоні колишнього господарського двору.

В межі розроблення ДПТ потрапляє 33 земельні ділянки, які занесені до бази даних Державного земельного кадастру.

            Детальним планом території колишнього господарського двору передбачається поділ на 8 основних земельних ділянок: території агрофірми «Бережниця», ФГ Богів М.М., для обслуговування адміністративної будівлі гр..Маслій Р.М., для обслуговування майстерні гр.. Мосій М.С., ФГ Богів М.М., для обслуговування фермерського будинку гр.Богів М.М., територія ФГ, для обслуговування споруд елеваторів.

            Заїзд/виїзд на територію (з чотирьох наявних заїздів) пропонується здійснювати з вул.Шкільна. Ділянки користувачів виробничих комплексів в межах господарського двору розділені канавами та господарськими проїздами. Детальним планом пропонується розміщення автостоянок для тимчасового зберігання легкових автомобілів на 5 паркомісця біля об’єктів адмінобслуговування, ремонтних майстерень та вздовж вул. Дорошенка.

            При формуванні нових територій (ділянок) виробничого призначення враховано охоронні зони від об’єктів інженерного забезпечення.

            Повідомлення про оприлюднення і початок розгляду та врахування пропозицій громадськості у проєкті містобудівної документації: детального плану території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО) розміщене на офіційному сайті Жидачівської міської ради 26.10.2023 та в часописі «Новий час» № 43 від 26.10.2023р., на дошках оголошень на території Бережницького старостинського округу ( електронні копії прикріплені на платформі ЕкоСистема Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів України).

          Розроблений проект містобудівної документації згідно Закону України  «Про стратегічну екологічну оцінку» є проєктом документу державного планування місцевого рівня. ДПТ з Звітом про стратегічну екологічну оцінку зареєстровані на платформі ЕкоСистема Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів України ( інформація про отримання графічних матеріалів від 27.10.2023 №23-08-1717-23 ).

            Зауважень та пропозицій до проєкту Детального плану території та звіту стратегічної екологічної оцінки після виходу оголошень у встановлений термін до засідання комісії не поступало.

ВИСТУПИЛИ: представники громадськості та зацікавлені особи підтримали проєктні рішення ДПТ.

Заяв та скарг протягом громадського обговорення  не надходило.

УХВАЛИЛИ:

 Заслухану інформацію взяти до відома та рекомендувати до затвердження.

Громадські слухання щодо врахування громадських інтересів вважаються такими, що відбулися.

СЛУХАЛИ: Людкевич Л.В.

Враховуючи результати розгляду пропозицій громадськості, щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєкту детального плану території для обслуговування та реконструкції нежитлових будівель у с.Бережниця Стрийського району Львівської області за межами населеного пункту та Звіту про стратегічну екологічну оцінку, рекомендувати ДПТ подати на затвердження  Жидачівській міській раді.

 

 

 

 

 

Особа, яка забезпечує у Жидачівській міській раді

роботу з розгляду пропозицій громадськості

під час розроблення проєкту ДПТ,

начальник відділу архітектури та містобудування                                               Л.В.Людкевич                                                                                                                                        

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень