Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ "ІСТОРІЯ СЕЛА МЛИНИСЬКА"

Дата: 29.11.2023 08:44
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

Історія села Млиниська стала книгою, яку мешканці чи дотичні до цієї місцини Жидачівської громади зможуть передавати, переповідати з покоління в покоління. А стало це можливим завдяки натхненній праці невтомного збирача локальної історії, автора понад 500 окремих видань історії різних місцевостей Галичини, історика Василя Лаби та активної, талановитої і працьовитої мешканки Млиниськ, завідувачки бібліотеки-філії с. Млиниська КЗ «Жидачівська міська публічна бібліотека» Оксани Андрусишин.
Минулого тижня книга вийшла з друку і уже в неділю, 26 листопада 2023 року, у бібліотеці Млиниськ відбулася її презентація, яка згуртували усе село. Принагідно зазначимо, що окрім «Історії села Млиниськ» того дня говорили про ще одну нову книгу – краєзнавчі нотатки «Голос душі людської». Сюди увійшли поетичні і прозові твори тих, чиє життя пов’язане з цим селом. Упорядниця – Оксана Андрусишин.
Бібліотека заледве вмістила усіх бажаючих стати частинкою історії Млиниськ. А це мешканці та уродженці села, гості, серед яких один з найстарших вихідців Млиниськ пан Іван Войцехівський, якому 96 років.
Відбулася віртуальна подорож Млиниськами і Смоговом (сусіднє село, що зовсім поруч). До слова, Смогів уже має книгу про свою історію, яку також написав Василь Лаба.
Автори розповіли про працю над книгою. Василь Лаба акцентував на важливості збереження нашої історії, на праці у цьому напрямі. Адже саме це робить нас потужною нацією зі своєю давньою історією, зі своїми традиціями.
Учні Млиниської гімназії та мешканці села читали уривки з книги, розповідали про свою мальовничу і надзвичайну малу батьківщину. Народні колективи дарували українські пісні.
Згадували і про мужніх мешканців Млиниськ, які нині боронять Україну від російських загарбників. До речі, їм присвячено окремий розділ книги.
Звучали слова подяки авторам за натхненну працю і усім, хто долучився до творення та фіксації історії. Охочі мали можливість придбати книги з добрими побажаннями та підписами авторів.
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень