Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

МОЛОДЬ ГРОМАДИ ОРГАНІЗУВАЛА В МУЗЕЇ МИСТЕЦТВА ТА ІСТОРІЇ ЖИДАЧІВСЬКОЇ ЗЕМЛІ ПОЕТИЧНИЙ ВЕЧІР "КУЛЬТУРА НА ЧАСІ"

Дата: 21.11.2023 10:08
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

 Напередодні відзначення Дня Гідності та Свободи молодь громади організувала в музеї мистецтва та історії Жидачівської землі поетичний вечір "Культура на часі".

 

 Відбулася цікава розмова, звучало героїчне слово Тараса Матвіїва про особистісне і суспільне.  Свої поетичні рядки презентували нові автори. Літературний вечір проходив у затишній атмосфері. Саме так можна коротко розповісти про поетичний вечір "Культура на часі", який пройшов 18 листопада в музеї мистецтва та історії Жидачівської землі.

Захід складався з двох блоків – презентації двотомника Героя УкраїниТараса Матвіїва і поезії молодих поетів Жидачівського краю.

 

Модератор заходу Сергій Маслій спілкувався з матір’ю Тараса – Валентиною Матвіїв, поетесою і упорядницею книги сина, що вийшла посмертно. Акцент було зроблено на другій книзі – «Мої думки. Проза». Надзвичайно глибокі твори, у яких можна знайти пояснення багатьом реаліям сьогодення, а ще – віднайти власні думки, обрамлені у тексти книги.

 

Учасниками вечора також були автори поезії – Христина Стриганин, Наталка Галечко, Сергій Маслій, які подарували свої світлі вірші. Поезію Тараса і Валентини Матвіївих, Вероніки Бобик, Сергія Жадана зачитали Андріана Андрушків, Лілія Канюка, Андрій Ружак, Орест Гаврильчук, Петро Приходько.

 

Організували мистецький вечір Молодіжна рада Жидачівської громади і відділ молодіжної політики та спорту Жидачівської міської ради.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень