Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

МОЛОДЬ ГРОМАДИ ОРГАНІЗУВАЛА В МУЗЕЇ МИСТЕЦТВА ТА ІСТОРІЇ ЖИДАЧІВСЬКОЇ ЗЕМЛІ ПОЕТИЧНИЙ ВЕЧІР "КУЛЬТУРА НА ЧАСІ"

Дата: 21.11.2023 09:00
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

 Напередодні відзначення Дня Гідності та Свободи молодь громади організувала в музеї мистецтва та історії Жидачівської землі поетичний вечір "Культура на часі".
 
 Відбулася цікава розмова, звучало героїчне слово Тараса Матвіїва про особистісне і суспільне.  Свої поетичні рядки презентували нові автори. Літературний вечір проходив у затишній атмосфері. Саме так можна коротко розповісти про поетичний вечір "Культура на часі", який пройшов 18 листопада в музеї мистецтва та історії Жидачівської землі.
Захід складався з двох блоків – презентації двотомника Героя УкраїниТараса Матвіїва і поезії молодих поетів Жидачівського краю.
 
Модератор заходу Сергій Маслій спілкувався з матір’ю Тараса – Валентиною Матвіїв, поетесою і упорядницею книги сина, що вийшла посмертно. Акцент було зроблено на другій книзі – «Мої думки. Проза». Надзвичайно глибокі твори, у яких можна знайти пояснення багатьом реаліям сьогодення, а ще – віднайти власні думки, обрамлені у тексти книги.
 
Учасниками вечора також були автори поезії – Христина Стриганин, Наталка Галечко, Сергій Маслій, які подарували свої світлі вірші. Поезію Тараса і Валентини Матвіївих, Вероніки Бобик, Сергія Жадана зачитали Андріана Андрушків, Лілія Канюка, Андрій Ружак, Орест Гаврильчук, Петро Приходько.
 
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень