Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

СЕСІЯ ЖИДАЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 16.11.2023 16:22
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

       16 листопада під головуванням Жидачівського міського голови Володимира Левка відбулося пленарне засідання 30-ї сесії Жидачівської міської ради, яке розпочали із хвилини мовчання на вшанування пам'яті полеглих захисників України.
       Депутати міської ради заслухали інформацію Жидачівської міської територіальної виборчої комісії про зміни у складі міської ради  та постанову ТВК про реєстрацію депутатом міської ради Оксани Мальцевої, яка склала присягу.  
       На засіданні депутати міської ради внесли зміни до бюджету Жидачівської міської територіальної громади на 2023 рік, збільшивши обсяг дохідної та видаткової частини бюджету громади на загальну суму 310,1 тис. грн.
      Як інформувала начальник фінансового відділу Ірина Николин, за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету громади, станом на 01.10. 2023 (198,4 тис. грн) та субвенції з місцевого бюджету на реалізацію заходів освітньої субвенції з державного бюджету (156,7 тис. грн), а також за рахунок перерозподілу фінансових видатків, додаткові кошти скеровано на реалізацію Програми підтримки Збройним Силам України та іншим військовим формуванням на 2023 рік, а також на закупівлю засобів навчання для навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти та на придбання комп'ютерної техніки для філії Жидачівського ЗЗСО №2 с. Рогізно.  На сесії міської ради також розглянули питання та ухвалили рішення, які стосуються соціального захисту населення, зокрема, надання матеріальної допомоги пораненим військовослужбовцям, які перебувають на лікуванні в Україні та за її межами.
      Депутати міської ради затверди 15 місцевих цільових програм Жидачівської міської територіальної громади на 2024-2026 роки та прийняли в комунальну власність громади майно, яке отримано в рамках Проєкту USAID "ГОВЕРЛА", а також розглянули містобудівні, земельні та ряд інших питань.
      У "Різному"  депутати міської ради заслухали звернення "Про недопущення ускладнення ввезення гуманітарної допомоги в Україну", яке стосується введення в дію з 1 грудня 2023 року Постанови КМУ  №953 від 5 вересня 2023 року "Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану" У зверненні йдеться, зокрема, про доцільність скасування цієї Постанови, про необхідність залучення надавачів допомоги та волонтерської спільноти до ухвалення рішення з цього питання та про продовження чинності, на час підготовки нового документу, Постанови КМУ №174 від 01.03.2022 "Про деякі питання пропуску гуманіраної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану".

Фото без опису
            
     
    
      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень