Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЗУСТРІЧ ІЗ ПЕРЕМОЖЦЕМ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ МОЛОДІЖНИХ НАУКОВО-ТЕХНІЧНИХ ПРОЄКТІВ

Дата: 03.11.2023 16:23
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

        3 листопада Жидачівський міський голова Володимир Левко запросив на зустріч 15-річного юнака, десятикласника Жидачівського закладу загальної середньої освіти №2 Саву Ленцика.
        Директор навчального закладу Оксана Мальцева розповіла про шлях до успіху цього розумного і надзвичайно скромного учня школи, який нещодавно став переможцем обласного конкурсу молодіжних проєктів "InventorUA" - 2023 для тих, хто хоче змінювати світ своїми винаходами. Конкурс проводила Львівська обласна Мала академія наук спільно з Національним університетом "Львівська Політехніка". Сава Ленцик подав свій проєкт у номінації "прикладні інженерні технології" (науковий керівник  Володимир Воробець), презентував й здобув ІІ місце. Сьогодні юний інтелектуал готується до Всеукраїнського конкурсу науково-технічних проєктів. Його розум, здібності та інтелект помітили, адже  розробки та технічні налаштування 15-річного юнака вже послуговують нашим захисникам, отримали їх позитивну оцінку та слова вдячності.
        Сава Ленцик активний учасник військово-патріотичних вишколів молоді "Військової школи імені Героя України Тараса Матвіїва". Був інструктором з аеророзвідки, подавав своїм ровесникам матеріал по конструкції та принципу роботи FPV  дронів, вчив керувати дронами на симуляторі.
        Юний інтелектуал розповів про свої улюблені шкільні предмети, захоплення і уподобання й про те, що для нього дуже важливим є знання англійської, адже це допомагає у здобутті нових знань для майбутніх своїх науково-технічних досліджень та розробок. А ще, на прохання міського голови, розповів про те, що йому необхідно для подальшої успішної роботи з розробки науково-технічних проєктів. Міська рада сприятиме у створенні належних умов для цієї важливої справи.
       Міський голова висловив впевненість в тому, що розум, здібності та напололегливість допоможуть  юнакові досягнути житєвого успіху. Побажав нових досягнень, впевнено йти до поставленої мети й вести за собою нашу молодь.

Фото без опису

Фото без опису
      

      
                    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень