Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ГРОМАДА МІСТА ПРНЯВОР СОЛІДАРНА З УКРАЇНОЮ

Дата: 23.10.2023 11:03
Кількість переглядів: 213

Фото без опису

     До керівництва Жидачівської громади надійшов лист із Боснії та Герцоговини, від градоначальника міста Прнявор Дарко Томаша:
     "Шлю Вам дружні вітання з міста Прнявор. Ми продовжуємо  з великим занепокоєнням стежити за воєнними подіями в Україні та висловлюємо глибокий жаль з приводу важкої ситуації, в якій опинилися громадяни України. Досвід, який ми пережили під час воєнних подій у нашому регіоні, не дозволяє нам просто спостерігати за неприємними подіями в дружній Україні та ще раз підкреслити нашу готовність надати ДОПОМОГУ жителям мста-побратима Жидачева. Місто Прнявор знаходиться у розпорядженні свого міста-побратима Жидачева для будь-якої допомоги.
      Ми щиро сумуємо за всіма громадянами України, яких торкнулася війна, хто втратив своїх близьких чи іншим чином постраждав. Особливо ВАЖКО переживають воєнні події представники української національної меншини, які проживають у Прняворі, через додаткову турботу про своїх рідних та співвітчизників в Україні.
    Сподіваємося, що страждання невинного населення якнайшвидше припиняться, і цим ще раз висловлюємо людську солідарність і щиру турботу. Наші двері завджи відкриті для будь-якої допомоги".
     Жидачівський міський голова Володимир Левко надіслав відповідь нашим боснійським друзям:
      "Шановний пане Дарко Томашу!
     Ваш лист - підтримки заслуговує теплих слів подяки та буде доведений до Жидачівської територіальної громади. Народ, який пережив жахіття військового притостояння, відчуває наші страждання в цій безглуздій війні. Будь-яка допомога в цей важкий час для нашої України зігріває наші серця та зміцнює віру в Перемогу над агресором - російською федерацією.
     Ваша повага до українського народу та підтримка зусиль уряду і армії у відстоюванні незалежності України та її кордонів важлива для нас. Всюди, де буде майоріти прапор нашої держави, ми знатимемо, що тут наші партнери та друзі.
    Тепер ми стоїмо на порозі вступу до Європеського Союзу і нам завжди важлива Ваша підтримка. Віримо, що разом ми здолаємо труднощі у будівництві нової Європи без війни".
     Нагадаємо також про те, що 15 вересня 2011 року підписано договір про налагодження партнерських контактів та співпраці між містом Прнявор і містом Жидачів (світлина із підписання цього договору).

Фото без опису
           

          


         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень