Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ОБГОВОРЕННЯ ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ, ПЕРЕМОЖЦЕМ ЯКОГО СТАЛА МІСЬКА ПУБЛІЧНА БІБЛІОТЕКА

Дата: 04.10.2023 15:31
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

        3 жовтня Жидачівський міський голова Володимир Левко провів нараду з обговорення питань реалізації проєкту, переможцем якого стала Жидачівська міська публічна бібліотека. В рамках його реалізації на площі біля бібліотеки, зокрема, встановлюють вуличні бетонні шахматні столи для дітей та нові бетонні лавки.
       Під час проведення наради основну увагу було зосереджено на обговоренні питань належного облаштування площі перед бібліотекою, де також в процесі реалізації проєкту демонтовано старі лавки та пам'ятний знак М. Шашкевичу. З цього приводу мали можливість висловити свої думки та пропозиції представники установ культури, освіти, відділу містобудування та архітектури. Директор Жидачівського закладу загальної середньої освіти №3 ім. О. Партицького, кандидат історичних наук Василь Благий нагадав про те, що понад 100 років тому українська громада міста Жидачева відстояла право назвати одну з центральних вудиць нашого  міста на честь Маркіяна Шашкевича. Ця подія відбулася у 1911 році в рамках відзначення 100-річчя від дня народження М. Шашкевича.
      Більшість учасників наради зійшлися на думці, що на вулиці М. Шашкевича необхідно встановити пам'ятний знак нашому духовному просвітителю, натхненнику національного пробудження Галичини. Йшлося про важливість фахового підходу до напрацювання та реалізації цієї ідеї.  Тож розгляд цього питання буде продовжено з розширенням кола учасників, із залученням фахівців, з метою напрацювання шляхів його вирішення.

Фото без опису
   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень