Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЖИДАЧІВ ВІДЗНАЧИВ СВОЮ 859-РІЧНИЦЮ ТА 630-РІЧНИЦЮ З ЧАСУ НАДАННЯ МІСТУ МАГДЕБУРЗЬКОГО ПРАВА

Дата: 11.09.2023 12:53
Кількість переглядів: 415

Фото без опису

     Жидачів відзначив 859-річницю першої письмової згадки про поселення та 630-річницю з часу надання  місту Магдебурзького права.
     9 вересня відзначення Дня міста Жидачева розпочали проведенням спортивних заходів: дитячого турніру з міні-футболу "Кубок громади"  серед учнів 7-9 класів навчальних закладів Жидачівської громади та дитячого шахового турніру серед молоді різних вікових груп.
    10 вересня урочистості з нагоди відзначення Дня міста Жидачева розпочалися біля пам'ятного знаку Магдебурзькому праву вітальним словом Жидачівського міського голови Володимира Левка та спільною Молитвою за Україну та її захисників. Урочистості розпочали спільним виконанням Гімну України. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих захисників України. Відзначення дня міста Жидачева відбулося у формі благодійного заходу, тож під час його проведення було організовано збір коштів на підтримку наших захисників. 
   Жидачівський міський голова Володимир Левко подякував сотням представників нашого міста і громади, які сьогодні захищають Україну та визволяють рідну землю від ворога, а також нашим волонтерам і всім небайдужим мешканцям громади, які підтримують Збройні Сили України. Побажав меншканцям міста та громади міцного здоров'я, миру, добра і щастя, сил і наснаги працювати на розвиток нашого міста і громади та зміцнення України. Міський голова також висловив слова вдячності нашим зарубіжним партнерам, які в цей непростий для нашої країни час надають підтримку нашій громаді та Україні. Відзначив плідну співпрацю в рамках реалізації Проєкту USAID "ГОВЕРЛА" та запросив до вітального слова керівника Львівського регіонального офісу Проєкту USAID "ГОВЕРЛА" Олександра Волошинського.
    Яскравим наповненням урочистостей стали виступи талановитих діток, мистецьких колективів громади. Над площею Свободи линув Гімн незламності українського народу "Ой, у лузі червона калина" та зворушлива пісня про чорнобривці, які є квітковим символом міста Жидачева. 
    У Жидачівському міському Будинку культури "Удеч" відбулося відкриття художньої студії "Колорит", в якій розвиватимуть свої здібності талановиті дітки громади. Вітаючи талановитих діток із цією подією, Жидачівський міський голова Володимир Левко зазначив, що наше місто і громада робить все для того, щоб створити належні умови для дітей та молоді, адже вони прославляють місто, громаду та всю Україну своїми успіхами, спортивними досягненнями. Саме в ці хвилини було отримано ще одну приємну новину.  Футбольна команда "Авангард" Жидачів в День міста Жидачева принесла рідному місту приємний подарунок, перемігши у боротьбі за медалі чемпіонату Львівщини з рахунком 1:0 у домашньому поєдинку із ФК "Жовква". Переможний гол на 87-ій хвилині матчу забив Іван Карапінка.
     В рамках відзначення Дня міста Жидачева у сквері біля літньої сцени МБК "Удеч" організували чудове дитяче свято та благодійний ярмарок. Кошти, зібрані під час ярмарку, будуть передані на підтримку Збройних Сил України. На свято до дітей за сприяння кафе "Галицька здоба" завітали аніматори.
     У Жидачівському міському Будинку культури "Удеч" організували кіновечір з переглядом легенд та цікавих історій древнього Удеча, зворушливого фільму "Жидачівські діти просять миру", фільму про наших важкоатлетів "Шлях до чемпіонства" та фільму про чудові краєвиди Жидачева. У сквері біля дитячого кафе за участю талановитої молоді організували "Відкритий мікрофон". Також у затишному міському сквері мешканці міста і громади та наші гості мали можливість ознайомитися із цікавими фотовиставками з історії рідного краю.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень