Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 02.08.2023 11:33
Кількість переглядів: 117

Про результати громадського обговорення
проєкту детального плану  території для реконструкції та обслуговування нежитлових будівель та споруд за межами населеного пункту с.Заріччя Стрийського району Львівської області (ДПТ) та Звіт про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО).

Відповідно до статтей 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»,  Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року №555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», Положення про порядок проведення на території Жидачівської міської територіальної громади громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації, затвердженого рішенням Жидачівської міської ради від 25.03.2021 р. № 211, на виконання розпорядження міського голови від 14.03.2023 р. №18-АГ «Про призначення особи, яка забезпечує у Жидачівській міській раді роботу з розгляду пропозицій громадськості під час розроблення містобудівної документації – генеральних планів, детальних планів територій на території Жидачівської міської територіальної громади у 2023 році» доводжу до Вашого відома інформацію про результати громадського обговорення та консультацій до детального плану території для реконструкції та обслуговування нежитлових будівель та споруд за межами населеного пункту с.Заріччя Стрийського району Львівської області  (ДПТ) та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО).
Територія, на яку розробляється ДПТ розташована за межами села  Заріччя в північні її частині. На даний час проектована ділянка використовується для обслуговування нежитлових будівель. Згідно генерального плану с. Заріччя територія опрацювання знаходиться в зоні колишнього господарського двору.
Земельна ділянка належить до категорії земель сільськогосподарського призначення , КВЦПЗ 16,00 – землі запасу (земельні ділянки  кожної категорії земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам), вид угідь – землі під сільськогосподарськими та іншими господарськими будівлями і дворами, кадастровий номер 4621583300:01:000:0030. Площа 4,8313 га. Земельна ділянка внесена до Державного земельного кадастру, на підставі технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель .
    На проектованій  земельній ділянці розміщено існуюче приміщення ремонтної майстерні орієнтовною  площею 1519 м кв. Проектом ДПТ згідно інвестиційних намірів передбачено:  реконструкцію існуючих нежитлових приміщень  під склад  орієнтовною  площею 451 м кв. та адміністративне приміщення орієнтовною  площею 616 м кв. Будівництво складу сировини орієнтовною  площею 855 м кв., побутові приміщення орієнтовною  площею 884 м кв., склад орієнтовною  площею 1666 м кв., зерносклад орієнтовною  площею 3000 м кв., два навіси для с/г техніки розмірами орієнтовною  площею 1674 м кв. та 2709 м кв.
    Замовник ДПТ: Жидачівська міська рада.
Розробник ДПТ: КП «Кам’янка-Бузька архітектурно-планувальна група» Львівської районної ради.
Підстава розроблення детального плану території:  рішення Жидачівської міської ради від 28.10.2021 р. № 990 «Про  надання  дозволу  на розроблення детального плану території   за межами населеного пункту села Заріччя та села Межиріччя» .
    Повідомлення про оприлюднення і початок розгляду та врахування пропозицій громадськості у проєкті містобудівної документації: детального плану території для реконструкції та обслуговування нежитлових будівель та споруд за межами населеного пункту с.Заріччя Стрийського району Львівської області  (ДПТ) та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку (СЕО) розміщене на офіційному сайті Жидачівської міської ради 22.06.2023, 17.07.2023р.,  та в часописі «Новий час» № 25 від 22.06.2023р., на дошках оголошень на території Зарічанського старостинського округу (копії підтверджуючих документів додаються).
    Розроблений проект містобудівної документації згідно Закону України  «Про стратегічну екологічну оцінку» є проєктом документу державного планування місцевого рівня. ДПТ з Звітом про стратегічну екологічну оцінку в електронному вигляді, копії оголошень в засобах масової інформації та повідомлення про оприлюднення цих документів надіслані в департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА та департамент охорони здоров’я  (листи Жидачівської ради від 23.06.2023 за вих..№ 341/07/10-11/23 та від 22.06.2023 № 339/07/10-11/23).
Участь у громадських слуханнях прийняли представник розробника містобудівної документації КП «Кам’янка-Бузька архітектурно-планувальна група» Львівської районної ради і звіту СЕО – юрист ТОВ «Зеніт експерт» Кренціль Б.О., представники громадськості та зацікавлені особи.
Зауважень та пропозицій до проєкту Детального плану території та звіту стратегічної екологічної оцінки після виходу оголошень у встановлений термін до засідання комісії не поступало. Заяв та скарг від громадян протягом громадського обговорення  не надходило.
Громадські слухання щодо врахування громадських інтересів вважаються такими, що відбулися.
Враховуючи вищенаведене, станом на 24.07.2023р. включно ( закінчення терміну подачі пропозицій і зауважень, про що вказано в повідомленні про оприлюднення проекту ДПТ ) пропозиції та зауваження від громадськості до проекту ДПТ у Жидачівську міську раду не надходили, а також не надходили результати щодо розгляду ДПТ з департаменту  екології та природнії ресурсів Львівської ОДА. з департаменту охорони здоров’я отримано лист від 23.06.2023 № 22-2083/0/2-23.
За відсутності письмових зауважень і пропозицій громадськості та органів виконавчої влади у сфері охорони навколишнього середовища протягом зазначеного терміну та з врахуванням консультацій департаменту охорони здоров’я пропоную розглянути проєкт детального плану території для реконструкції та обслуговування нежитлових будівель та споруд за межами населеного пункту с.Заріччя Стрийського району Львівської області  та Звіт про його стратегічну екологічну оцінку на засіданні виконавчого комітету міської ради, а після погодження подати на затвердження  Жидачівській міській раді.


Особа, яка забезпечує в Жидачівській міській раді
роботу з розгляду пропозицій громадськості
під час розроблення проекту ДПТ, начальник відділу
архітектури та містобудування                                                                          Л.В.Людкевич


24 липня 2023 року

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень