Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ВІСІМ РОКІВ ТОМУ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ МАР'ЯН КОЗАК

Дата: 02.08.2023 08:12
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

        Мар’ян Козак народився 20 липня 1984 року в с. Іванівцях. У 1999 році закінчив навчання у Жидачівській школі №1. Запам’ятався  всім надзвичайно чуйним, добрим, скромним, працьовитим і привітним, готовим завжди прийти на допомогу. Так він вчинив і тоді, коли його допомога була потрібна Україні.
        Після завершення навчання в школі здобув фах слюсаря в Жидачівському професійно-технічному училищі, згодом служив у прикордонних військах у Криму. Займався мирною справою – працював слюсарем у Жидачівському водоканалі. Батько трьох дітей. Наприкінці 2014 року без вагань пішов захищати східні рубежі України, цілісність та суверенітет нашої держави. Був кулеметником 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних Сил України. Пройшов найважчі випробування в боях у районі Дебальцевого, Мар’їнки, Станиці Луганської.
        Молоде життя обірвалося під час ворожого обстрілу 2 серпня 2015 року в районі Станиці Луганської Луганської області. Похоронили воїна 7 серпня 2015 року у його рідному селі Іванівці. У листопаді 2015 року на фасаді Жидачівської школи №1, в якій навчався Мар’ян Козак, відкрили меморіальну дошку на вшанування пам’яті захисника України.
        Указом Президента України №722/2015 від 25 грудня 2015 року – "за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" Мар’яна Козака нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня (посмертно).
        Вічна пам’ять, шана і слава Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень