Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ПАТРІОТИЧНИЙ МАРАФОН З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 28.07.2023 15:43
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

       28 липня ми відзначаємо День Української Державності. У Жидачівській міській публічній бібліотеці цього дня організували патріотичний марафон.

    Захід розпочали патріотичним виступом вихованців Жидачівського міського центру творчості для дітей та молоді. Згодом учасники марафону переглянули фрагменти фільму про історію Української Державності. Історики Петро Приходько та Мар’ян Кушнір у своїх виступах акцентували увагу на знакових подіях в тисячолітній історії українського народу. Мова також йшла про сучасний непростий період боротьби за Незалежність України, який пробудив силу і нескореність українців та їхню волю до Перемоги.

      Учасники патріотичного марафону також переглянули документальний фільм Акіма Галімова «Україна. Повернення своєї історії». «Що я скажу солдату Перемоги?» -  дитячі думки у слові та малюнках також стали яскравим наповненням патріотичного марафону, який завершили словами подяки Українським воїнам, які сьогодні захищають і визволяють рідну землю від ворога, спільною Молитвою за мир і спокій в нашій країні та патріотичною піснею «Україна понад усе».  У перші місяці повномасштабної російської агресії ця зворушлива патріотична пісня нашого талановитого Олега Серафина звучала в Єдиному марафоні загальноукраїнських телеканалів. На основі цієї пісні, за участі вихованців Жидачівського міського центру творчості дітей та молоді, у мальовничих місцинах древнього Удеча створено патріотичний відео кліп, в якому звучать слова: «Разом ми подолаємо все!», які наповнені вірою в нашу Перемогу та щасливе майбутнє України.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень