Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

РІК ТОМУ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ ВОЛОДИМИР ШВЕД

Дата: 21.07.2023 08:51
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

      Володимир Швед народився 24 березня 1993 року на Жидачівщині, в селі Вільхівці. Згодом сімя Володимира переїхала в місто Новий Розділ. У 2000 році пішов у перший клас Новороздільської школи №3. Після закінчення 9-го класу навчався у Новороздільському професійному ліцеї  будівництва та побуту. З жовтня 2011 року проходив строкову службу у Збройних Силах України. Після проходження служби працював електрозварювальником на ДМЗ «Карпати».

     На початку повномасштабного вторгнення рф, у травні 2022 року, був мобілізований до лав ЗСУ. Володимир був дуже доброю і чуйною людиною та подавав великі надії для всієї родини. Про нього розповідають, що був стриманим і спокійним, але став рішучим і сміливим, коли пішов захищати рідну землю від ворога.

       21 липня 2022 року на околицях смт. Високопілля Херсонської області почався бій з окупантами, який тривав з 9 години ранку до пізнього вечора. В цьому бою під час виконання бойового завдання, внаслідок ворожого обстрілу, від осколкового поранення загинув 29-річний воїн, єдиний син в сім’ї. У загиблого  захисника залишилася  мати – Швед Ольга Олександрівна, яка проживає в селі Вільхівці. Прощання із загиблим воїном Володимиром Шведом відбулося 28 липня 2022 року у с. Вільхівці Жидачівської громади.

        Вічна память, шана і слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень