Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ВЕЧІР ПАМ'ЯТІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ ТАРАСА МАТВІЇВА

Дата: 11.07.2023 10:33
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

     10 липня з ініціативи відділу молодіжної політики та спорту Жидачівської міської ради та молодіжної ради Жидачівської громади у Жидачівській міській публічній бібліотеці організували вечір живої пам’яті про Героя України Тараса Матвіїва «Для тих, хто вміє пам’ятати». Було багато молоді. Завітали й представники нещодавно створеної молодіжної ради сусідньої Журавненської громади.

     Начальник відділу молодіжної політики та спорту Жидачівської міської ради Андрій Ружак, розпочинаючи вечір пам’яті, запропонував хвилиною Молитви вшанувати память Героя України Тараса Матвіїва та всіх полеглих захисників України. Більше півтори години лунали живі Тарасові слова із його книги «Мої думки», які він намагався донести до кожного з нас, залишивши записи у своєму щоденнику. Батьки Тараса Матвіїва прагнуть втілити синові мрії. Першою з них була «наша перемога», а друга – видати книгу. Як повідомила Валентина Матвіїв, вже у найближчі дні побачить світ друга частина синової книги «Мої думки». Тарас Матвіїв був надзвичайно талановитим, його думки мають глибокий філософський зміст, вони дають нам зрозуміти його багатий духовний світ, осягнути його безмежну любов до України, вболівання за долю рідної землі.

       Друзі та близькі Героя, представники молодіжної ради читали уривки із книги Героя та поетичні рядки присвячені Тарасу Матвіїву. Було представлено відеоматеріали із розповідями про Тараса, художньо-документальний фільм про Героя України Тараса Матвіїва «Жити треба вміти».

       Валентина Матвіїв подякувала всім, хто долучився до організації вечора живої памяті про її сина. На її думку, серед нашої молоді сьогодні багато тих, хто зможе гідно продовжити Тарасову справу. Розповіла про те, що сьогодні необхідно роботи для того, щоб втілити синову найголовнішу мрію – здобути перемогу над жорстоким і підступним ворогом. А для її Тараса, зі слів матері, найголовніше, щоб пам’ять про нього була живою.

        Батько Героя Тарас Матвіїв говорив про необхідність спільної підтримки наших захисників, для яких найважливішим є те, що про них пам’ятають. Навіть прості дитячі малюнки допомагають нашим воїнам пройти важкі випробування війною. Вечір памяті завершили спільним виконанням Гімну України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

       

 

 

 

 

     

 

 

 

 

         

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень