Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

СЕСІЯ ЖИДАЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 06.07.2023 17:22
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

       6 липня під головуванням Жидачівського міського голови Володимира Левка відбулося пленарне засідання 27-ї сесії Жидачівської міської ради.

      Депутати затвердили звіт про виконання бюджету Жидачівської міської територіальної громади за І півріччя 2023 року. Його виконання забезпечено на рівні 114,9 відсотків, до бюджету громади надійшло, без врахування міжбюджетних трансфертів,  62 млн 816 тис. грн. Також внесли зміни до рішення міської ради «Про бюджет Жидачівської міської територіальної громади на 2023 рік». На потреби галузі освіти, зокрема, додатково скеровано 1 млн 330,5 тис. грн, галузі культури – 809,3 тис. грн,  на оздоровлення дітей громади (придбання путівок) – 99,9 тис. грн, на капітальний ремонт прибудинкової території  та доріг комунальної власності – 500 тис. грн, футбольній команді СОК «Пульс-Авангард» для участі  у чемпіонаті Львівської області – 200 тис. грн.

        На сесії міської ради також прийняли рішення про встановлення плати за землю та пільг зі сплати земельного податку на території Жидачівської громади, про встановлення розмірів (ставки) орендної плати за землю для фізичних та юридичних осіб на території громади, про встановлення податку  на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території громади та про встановлення єдиного податку для першої та другої груп платників податків на території громади.

        Важливим є рішення про створення шляхом виділу КНП «Жидачівський центр первинної медико-санітарної допомоги». У комунальну власність громади рішенням сесії міської ради прийнято майно, отримане в рамках Проєкту «ГОВЕРЛА», від Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та від Міжнародної організації з міграції (МОМ), а також затверджено Положення про відділ-центр надання адміністративних послуг Жидачівської міської ради та Регламент центру надання адміністративних послуг, внесено зміни до Переліку  адміністративних послуг, які надаватимуться Центром.

       На сесії міської ради затвердили Порядок проведення громадського обговорення (громадських слухань, зборів громадян, інших форм консультації з громадськістю) кандидатури старости у Жидачівській громаді.

      Найбільш тривалим було обговорення питання про припинення діяльності шляхом ліквідації Межирічанської гімназії. Підготовча процедура з розгляду та ухвалення цього рішення тривала більше року. Депутати міської ради, взявши до уваги створення  можливостей для дітей у здобутті більш якісної освіти, для їх різностороннього розвитку, зокрема, занять у гуртках, більшістю голосів, 18 – «за», 3 – проти, підтримали це рішення. На сесії  розглянули також ряд питань щодо використання комунальної власності, регулювання земельних відносин та містобудівні питання.

Фото без опису

     

    

    

   

     

     

      

      

     

      

        

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень