A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЦІКАВА ЗУСТРІЧ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ КРИМСЬКО-ТАТАРСЬКОГО НАРОДУ

Дата: 22.05.2023 16:11
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

        Уявімо собі, що зараз 18 травня, 1944 рік. Хтось із нас живе у Криму. Ніч. 03.00 год. Хтось гримає у двері Вашої домівки, потім вибиває їх і з криком наказує Вам збиратись.... На все у Вас 20 хвилин... Куди? Чому? Навіщо? І за що? А потім Вас та Ваших дітей закривають у вагоні товарного потягу і везуть невідомо куди... Це страшно уявити. А як це пережити?
       Депортація кримських татар 18-20 травня 1944 року - один із найстрашніших прикладів злочинів радянської влади, вчинених нею під час Другої світової війни. Історія має здатність повторюватися. Якщо не засвоїти її уроків.
      18 травня, з ініціативи директора Жидачівського закладу загальної середньої освіти №3 ім. О. Партицького, кандидата історичних наук Василя Благого відбулась цікава зустріч із представниками кримсько - татарського народу, які проживають у нашому містечку та області.
      Гості розповіли учням 5-11-х класів про історію свого народу, віру, традиції, культуру, продемонстрували чимало автентичних речей... Це було захоплююче! Діти слухали, затамувавши подих, задавали чимало питань та висловлювали свої думки.
     Український та кримсько-татарські народи з давніх давен проживають на території однієї держави. Насправді, у нас багато відмінностей: віросповідання, звичаї, культура... Та все ж долі наших народів чимось схожі : постійні "гоніння" чи "приниження", боротьба за права, відстоювання своєї ідентичності... Ми схожі ще й тому, що навіть, переживши такі жахіття, зберігаємо людську гідність, доброту, гостинність та продовжуємо жити, боротись й віримо у нашу швидку перемогу над спільним ворогом.
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень