Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ШКОЛЯРІ ОТРИМАЛИ ЦІКАВІ ТА НЕОБХІДНІ ДЛЯ НАДАННЯ ПЕРШОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПРАКТИЧНІ НАВИЧКИ

Дата: 16.05.2023 09:45
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

       15 травня до учнів 11-х класів Жидачівського закладу загальної середньої освіти №1 імені Героя України Тараса Матвіїва завітали волонтери ГО "Лицар", щоб провести з учнями заняття з тактичної медицини. Діти отримали цікаві й необхідні для надання першої медичної допомоги практичні навички, вчилися користуватися кровоспинними джгутами, ознайомилися із необхідним вмістом медичної аптечки, прослухали корисні поради, як себе поводити з пораненими в різних екстремальних ситуаціях. Заняття тривало майже 2 години, але час пролетів непомітно.
       Колектив школи дякує згуртованій і професійній команді "Лицаря" за цей урок виживання, який може знадобитися кожному з нас, адже, на жаль, війна триває.
       Матері Героя, чиє ім'я носить школа, і в якій вона працює, приємно, що справа Тараса живе. Чимало свого часу й зусиль він присвятив військово-патріотичному вихованню, медичній підготовці молоді, бо завжди розумів, наскільки це важливо й актуально. Тарас покладав на молодь як на майбутнє України найбільші надії. Ось одна з його думок: "Хто сказав, шо у нас байдужа молодь?! її просто треба підштовхнути до дії. Екстремальні часи - чудова можливість розбурхати душі школярів.
Кажемо їм завжди: ви вже не малі діти - мусите подорослішати швидше, мусите вимагати до себе поваги.
Бо такі часи настали. Бо маєте більше обовязків ніж старше покоління. Молодь після Майдану - це головна надія держави. Тому й вимоги до вас більші..."
      А потім разом провідали Тараса. Мама Героя впевнена, що він тішиться тим, що його справу продовжують.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень