A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ШКОЛЯРІ ОТРИМАЛИ ЦІКАВІ ТА НЕОБХІДНІ ДЛЯ НАДАННЯ ПЕРШОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПРАКТИЧНІ НАВИЧКИ

Дата: 16.05.2023 09:45
Кількість переглядів: 96

       15 травня до учнів 11-х класів Жидачівського закладу загальної середньої освіти №1 імені Героя України Тараса Матвіїва завітали волонтери ГО "Лицар", щоб провести з учнями заняття з тактичної медицини. Діти отримали цікаві й необхідні для надання першої медичної допомоги практичні навички, вчилися користуватися кровоспинними джгутами, ознайомилися із необхідним вмістом медичної аптечки, прослухали корисні поради, як себе поводити з пораненими в різних екстремальних ситуаціях. Заняття тривало майже 2 години, але час пролетів непомітно.
       Колектив школи дякує згуртованій і професійній команді "Лицаря" за цей урок виживання, який може знадобитися кожному з нас, адже, на жаль, війна триває.
       Матері Героя, чиє ім'я носить школа, і в якій вона працює, приємно, що справа Тараса живе. Чимало свого часу й зусиль він присвятив військово-патріотичному вихованню, медичній підготовці молоді, бо завжди розумів, наскільки це важливо й актуально. Тарас покладав на молодь як на майбутнє України найбільші надії. Ось одна з його думок: "Хто сказав, шо у нас байдужа молодь?! її просто треба підштовхнути до дії. Екстремальні часи - чудова можливість розбурхати душі школярів.
Кажемо їм завжди: ви вже не малі діти - мусите подорослішати швидше, мусите вимагати до себе поваги.
Бо такі часи настали. Бо маєте більше обовязків ніж старше покоління. Молодь після Майдану - це головна надія держави. Тому й вимоги до вас більші..."
      А потім разом провідали Тараса. Мама Героя впевнена, що він тішиться тим, що його справу продовжують.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень