Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЗУСТРІЧ З ТАЛАНОВИТОЮ УКРАЇНСЬКОЮ ПИСЬМЕННИЦЕЮ СВІТЛАНОЮ ТАЛАН

Дата: 11.05.2023 08:32
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

       10 травня у Жидачівській міській публічній бібліотеці відбулася зустріч з унікальною, талановитою українською письменницею Світланою Талан із Сєвєродонецька — одною з найпопулярніших українських письменниць сьогодення, членкинею Національної спілки письменників України, авторки багатьох творів, відомих в Україні та за її межами. Свої романи Світлана Олегівна пише у жанрі «реальні історії», які їй підказує саме життя. Усі твори на гостросоціальну тематику, незмінним залишається одне: головна героїня її книжок — жінка-українка, сильна духом, зворушлива, ніжна, чуттєва.
       В ході зустрічі авторка поділилася з історіями створення своїх книг, душевно оповідала про життєві неймовірні перипетії, які, як говорить, самі знаходять її на перехресті численних зустрічей, про невипадкові збіги й деталі, які мотивують до творення книг у жанрі “реальних історій”. Аудиторія уважно слухала історії цих народжень, які п. Світлана розповідала так природно, з легким гумором, з ноткою несподіванок, з присмаком пригод та ароматом реальності. Тема війни і кохання, людські долі та історичні дослідження, пригодницькі, пізнавальні і навіть дитячі. Все зустрінеш у книгах Світлани Талан.
       Зустріч пройшла в теплій, щирій атмосфері. Усі бажаючі мали змогу придбати книгу з автографами. Музичним подарунком для всіх присутніх були пісні про Україну у виконанні тріо дівчат: Ярини Іванчук, Олени Денис та Вікторії Вінтонюк (керівник Оксана Дахній). Учні Жидачівського закладу загальної середньої освіти №3 ім. О. Партицького інсценували уривок з твору авторки "Душа Ніколь", у виконанні Марії Дергало, Марка Найди, Віктора Кусьнежа та Володимира Худого. Уривок з твору "Повернутися дощем" прочитаний Мартою Герман.
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень