A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЖИДАЧІВСЬКА ГРОМАДА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ЄВРОПИ

Дата: 09.05.2023 12:41
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

        Сьогодні, 9 травня, в Україні вперше відзначають День Європи. Вчора, 8 травня, набрав чинності Указ Президента України №266/2023 від 8 травня 2023 року «Про День Європи», яким установлено в Україні День Європи, який щороку відзначатимуть в нашій країні 9 травня спільно з державами Європейського Союзу. Метою відзначення цього свята є зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки і стабільності на Європейському континенті.

        З нагоди відзначення Дня Європи в місті Жидачеві, на площі Свободи, за участі представників Жидачівської міської ради, молоді, колективів установ та мешканців Жидачівської громади, відбулася урочиста церемонія виконання Гімну Європейського Союзу та підняття Прапора ЄС, виконання Гімну України та підняття Державного Прапора України. Учасники урочистостей тримали прапори: України, ЄС, а також державні прапори наших польських і латвійських друзів і партнерів.

       Жидачівський міський голова Володимир Левко привітав усіх присутніх на площі Свободи із Днем Європи, заначивши, що це свято і прагнення українського народу бути разом із вільними, демократичними, цивілізованими країнами Європейського Союзу вистраждано роками важкою боротьби  за Свободу. Особливо це проявилося у період Революції Гідності, коли під тиском російського режиму тодішня прокремлівська верхівка української влади намагалася перекреслити прагнення українського народу жити вільно і рухатися до Європи, до повноправного членства в ЄС і НАТО.

      Міський голова нагадав про те, як у 2013-2014 роках тисячі мешканців населених пунктів Жидачівщини на Майдані у Києві, на площі Свободи в місті Жидачеві рішуче відстоювали європейський вибір України. Депутатами Жидачівської міської ради було прийнято рішення про підняття на площі Свободи перед адмінбудівлею міської ради Прапора ЄС. Це рішення намагалися відмінити органи прокуратури, однак, в ході проведення судових засідань та під час розгляду цього питання на сесії, депутатам міської ради вдалося відстояти це рішення. І вже десятий рік Прапор ЄС майорить на площі Свободи поряд із Державним Прапором України.

      Багато років тому на нашому континенті була встановлена традиція святкування Дня Європи для відзначення досягнутих миру та єдності. Сьогодні єдність наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. Щороку, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм.

         Це буде день Європи, яка підтримує українців усі дев’ять років російської агресії та вже 440 днів повномасштабного вторгнення.  Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися на всіх напрямках. Це буде День Європи – частиною якої Україна завжди була, є і буде.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень