A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У МІСТІ ЖИДАЧЕВІ, НА СТАДІОНІ "АВАНГАРД", ВІДБУЛАСЯ УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ ВІДКРИТТЯ НОВОГО ФУТБОЛЬНОГО СЕЗОНУ ПЕРШОСТІ ЛЬВІВЩИНИ

Дата: 08.05.2023 11:57
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

 

      7 травня в м. Жидачеві, на стадіоні «Авангард», перед матчем другого туру першості Львівської області між командами ФК «Авангард» та СКК «Пісочна» відбулася урочиста церемонія відкриття нового футбольного сезону у нашому місті та нашій громаді.

      Жидачівський міський голова Володимир Левко привітав футболістів та вболівальників із початком нового футбольного сезону й зазначив, що маємо завдячувати Збройним Силам України за можливість проводити такі спортивні змагання. Також нагадав, що у лавах захисників України сьогодні перебуває чимало представників Жидачівської громади, наших спортсменів, футболістів. Серед них і офіцер ЗСУ, тренер ФК «Авангард» Володимир Сапуга, який прибув додому в короткотермінову відпустку, тож міський голова, футболісти і вболівальники тепло привітали наставника ФК «Авангард».

      Міський голова звернувся до футболістів і вболівальників із проханням вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про всіх полеглих наших захисників і цивільних громадян України, яких забрала жорстока війна, розв’язана на українській землі російськими окупантами.

       Президент ФК «Авангард» Олег Карпінський  коротко нагадав усім про основні підсумки минулорічного футбольного сезону, який було відновлено в умовах воєнного стану тільки наприкінці літа. Також на стадіоні «Авангард» було організовано кілька благодійних футбольних турнірів за участі відомих українських команд на підтримку ЗСУ. Президент клубу проінформував про те, на які конкретні потреби підтримки наших захисників було скеровано кошти, які було зібрано під час проведення благодійних футбольних турнірів. Розповів про успіхи вихованців Жидачівської футбольної школи на загальноукраїнському і міжнародному рівнях. Передав усім вітання від гравця національної збірної України та чеського футбольного клубу «Славія» Тараса Качараби, який успішно захищає честь футбольної збірної України, а нещодавно центральний захисник «Славії» вдруге в кар’єрі виграв Кубок Чехії. Тарас Качараба передав свою футболку із матчу відбору Чемпіонату Європи-2022 Україна - Вірменія із автографами футболістів національної збірної України. Олег Карпінський повідомив, що її буде виставлено на аукціон, а кошти буде передано на підтримку наших захисників.   

       Зворушливим і урочистим перед початком футбольного матчу було спільне виконання вокальним ансамблем «Оберіг» Жидачівського міського Будинку культури «Удеч» (керівник Світлана Голобородько), футболістами та вболівальниками Гімну України.

       Перший цьогорічний офіційний матч першості Львівської області на стадіоні «Авангард» був видовищним, пройшов у цікавій спортивній боротьбі. У першому таймі, на 32-ій хвилині, рахунок вдалося відкрити нашим гостям СКК «Пісочна». А вже в другому таймі нашому Святославу Свередюку вдалося зрівняти рахунок. Тож перший матч цьогорічного сезону на стадіоні «Авангард» завершився нічиєю 1:1. Нагадаємо, що в першому турі ФК «Авангард» здобув перемогу на виїзді у ФК «Воля» Братковичі.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

   

     

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень