A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

У СЕЛІ ПЧАНИ ЖИДАЧІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПОПРОЩАЛИСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ ІВАНОМ НАСТУНЧИНИМ

Дата: 06.05.2023 16:35
Кількість переглядів: 138

      6 травня в селі Пчани Жидачівської громади попрощалися із захисником України  Іваном Настунчиним, який загинув 1 травня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Нью-Йорк Донецької області.

      Настоятель місцевого храму о. Василь Попик подякував усім небайдужим людям, яких так багато зібралося, щоб віддати шану Герою та підтримати рідних у ці важкі хвилини непоправного горя, яке приносить війна. Згадав щирими й теплими словами про життєву стежку Івана Настунчина, зазначивши, що інколи про людину не потрібно багато говорити. Про Івана Настунчина говорить багато вже те, що він був воїном. У ранньому дитинстві втратив батька, який помер, коли Іванові було кілька рочків. Тож родині було важко пережити цю втрату. Навчався в школі у рідному селі Пчани та в сусідньому Тейсарові. У 1996 році пішов лав Збройних Сил України. У 1998 році отримав перший бойовий досвід у складі міжнародних миротворчих сил на території колишньої Югославії. Був відзначений нагородами за виконання  миротворчої місії. А коли було необхідно йти захищати українську землю від російських окупантів, він також взяв до рук зброю і став поряд з бойовими побратимами. Він добре виховав своїх дітей. Син Максим також служить у лавах Збройних Сил України. Він залишається надійною опорою для матері й продовжить батькову справу.

    Прощання із полеглим захисником України Іваном Настунчиним завершили почесною сальвою і спільним виконанням Гімну України.

      Вічна шана і память Герою!

 

 

 

 

   

     

       

      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень