A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЖИДАЧІВСЬКА ГРОМАДА ЗУСТРІЛА ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ІВАНА НАСТУНЧИНА

Дата: 05.05.2023 15:42
Кількість переглядів: 126

     5 травня Жидачівська громада зустріла свого Героя Івана Настунчина, який загинув 1 травня 2023 року під час виконання бойового завдання із захисту рідної землі від ворога поблизу населеного пункту Нью-Йорк Донецької області.

      Скорботний кортеж зустрічали сотні людей у селах Дем’янка-Наддністрянська, Заріччя, Іванівці, Туради, Вільхівці. А вже неподалік рідного села Пчани Героя зустріла молодь села із Великим Державним Прапором України і так скорботна колона рухалася до рідного дому захисника України. Дорогу було устелено квітами, звучали зворушлива мелодія «Плине кача по тисині…». Воїна на колінах зустрічали і маленькі дітки й сивочолі літні люди.

      Настоятель місцевого храму о. Василь Попик нагадав про те, що у родину прийшла вже друга болюча втрата, адже в серпні 2015 року дружина полеглого воїна Ірина втратила на війні за рідну землю брата Маряна Козака.  

      Іван Настунчин був учасником миротворчої місії на Балканах. Він виконав і свій обов’язок  захисника України й прагнув наблизити нашу перемогу і мир на рідній землі.

       5 травня, о 19 год., відбудеться парастас. Чин похорону воїна Івана Настунчина відбудеться 6 травня, о 12 год, в с. Пчани Жидачівської громади.

      Щирі співчуття рідним і близьким.

      Вічна шана і память Герою!

 

 

 

 

 

   

     

       

      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень