A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жидачівська міська територіальна громада
Львівська область, Стрийський район

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 02.05.2023 11:57
Кількість переглядів: 183

Фото без опису   

Легалізація зайнятості населення та детінізація заробітної плати є важливим джерелом надходжень в місцевий бюджет громад та забезпечує соціальні гарантії для найманих працівників.

Питання дотримання суб’єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність на території громади, соціальних стандартів в частині виплати заробітної плати та зайнятості населення розглянули на засіданні комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення виконавчого комітету Жидачівської міської ради. У засіданні взяли участь представники Державної податкової служби, служби зайнятості, Пенсійного фонду, Державної служби з питань праці, Жидачівської міської ради, роботодавці громади.

Заступник міського голови Микола Хомин наголосив на важливості зосередження роботи комісії на вирішенні питань детінізації заробітної плати і зайнятості населення з метою виведення із тіні суб’єктів господарювання та наповнення місцевого бюджету, на дотриманні мінімальних гарантій в оплаті праці, підвищення її рівня до середнього, збереження кваліфікованих кадрів, зупинення трудової міграції.

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Леся Шумельда ознайомила присутніх з переліком питань порядку денного,  закцентувала увагу на проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи в процесі зустрічі з роботодавцями.

        Головний державний інспектор Головного управління Держапраці Галина Нагірняк у формі презентації розповіла про задекларовану працю, різницю між трудовим та цивільно правовим договором, про розміри страхових виплат для найманих працівників.

            З матеріалами презентації можна ознайомитися ТУТ

Директор Жидачівського управління Стрийської районної філії Львівського центру зайнятості Олена Михайльчук та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Ірина Бойко розповіли про активні програми зайнятості  спрямовані на збереження трудового потенціалу та розвиток бізнесу, шляхом надання фінансової допомоги.

Доповнили розповіді своїх колег та ознайомили з нововведеннями у Податковому та Пенсійному законодавстві Руслана Звіринська та Любов Стасина.

Провідний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій Світлана Сенюра вручила кожному роботодавцю листівки з питань дотримання законодавства про працю, про відповідальність за порушення законодавства про працю та про обов’язковість своєчасної та в повному обсязі сплати обов’язкових податкових платежів.

На завершення зустрічі члени комісії побажали суб’єктам господарювання громади успішної діяльності та наголосили на тому, що завжди відкриті до співпраці.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень